JAV ragina nubausti visus su B. Nemcovo nužudymu susijusius asmenis

  • Teksto dydis:

JAV Valstybės departamentas paragino Rusijos vyriausybę pasiekti, kad būtų nubausti visi su rusų opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymu susiję asmenys.

„Dar kartą raginame Rusijos vyriausybę pasiekti, kad visi, kas buvo įtraukti į šį nusikaltimą, įskaitant organizatorius ir davusius nurodymą (nužudyti), būtų patraukti atsakomybėn pagal įstatymą“, - sakoma Valstybės departamento pareiškime, kurį gavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pareiškime B. Nemcovo nužudymo trečiųjų metinių proga pažymima, kad „jo atminimas skatina rusų žmones ir daugelio kitų valstybių visame pasaulyje žmones imtis sunkios ir kartais pavojingos kovos už teisingumą, demokratiją ir kontroliuojamą vyriausybę“.

B. Nemcovas „visą savo gyvenimą paskyrė tarnavimui valstybei ir laisvesnės, klestinčios Rusijos sukūrimo tikslams“, sakoma pareiškime.

Valstybės departamentas taip pat atkreipė Rusijos valdžios dėmesį į būtinybę „vykdyti įsipareigojimus dėl visuotinių žmogaus teisių, įskaitant žodžio, taikių susibūrimų laisvę ir susivienijimų laisvę, plėtojimo ir apsaugos“.

B. Nemcovas buvo nušautas Maskvoje netoli Kremliaus 2015 metų vasario 27 dieną. 2017 metų liepą Maskvos karinis apygardos teismas penkiems politiko nužudymo bendrininkams čečėnams skyrė įkalinimo nuo 11 iki 20 metų bausmes.

B.Nemcovo sąjungininkai tvirtino, kad tikrieji nužudymo organizatoriai vis dar neišaiškinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Viena šlykščia žiurke mažiau...

na ...tai kad tuos kuriuos pagavo rusijoj

na  ...tai  kad  tuos  kuriuos  pagavo  rusijoj  portretas
cecenus zudikus tuos ir nubaude ---kiti pabego y amerika...

gailestis

gailestis portretas
gaila savo etatinio darbuotojo o ir pinigai nemazi buvo investuoti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių