JAV respublikonai susitarė dėl D. Trumpo pažadėto mokesčių mažinimo

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pažadėtas didelis mokesčių sumažinimas kitą savaitę turėtų būti patvirtintas Kongrese, nes du anksčiau priešinęsi Respublikonų partijos nariai penktadienį paskelbė, kad balsuos už šį įstatymo projektą.

Abejų Kongreso rūmų respublikonai anksčiau priėmė atskiras prieštaringai vertinamos mokesčių pertvarkos versijas, o penktadienį vakare buvo paskelbtas galutinis kompromisinis tekstas. Ir Atstovų Rūmuose, ir Senate respublikonai turi daugumą.

„Sumažindamas … ir supaprastindamas mokesčius, panaikindamas nesėkmingą mokestį mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šeimoms, vadinamą „Obamacare“ individualiu įpareigojimu, šis įstatymas augins mūsų ekonomiką, didins atlyginimus ir skatins ekonominį konkurentiškumą“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders (Sara Sanders).

D. Trumpas „laukia, kada galės ištesėti Amerikos žmonėms duotą pažadą iki šių metų pabaigos sumažinti mokesčius“, priduriama atstovės pareiškime.

Pavojų įstatymo projektui šią savaitę buvo sukėlęs Floridai atstovaujantis senatorius Marco Rubio (Markas Rubijus), kuris sakė, kad nebalsuos už jį, jei nebus padaryta tam tikrų pakeitimų.

M. Rubio reikalavo padvigubinti vaiko mokesčių kreditą iki 2 tūkst. dolerių (1,7 tūkst. eurų). Jo atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad pasiekęs nuolaidų mažas pajamas gaunančioms šeimoms R. Rubio dabar palaiko įstatymo projektą.

Tenesiui atstovaujantis fiskalinis konservatorius Bobas Corkeris (Bobas Korkeris), kuris buvo vienintelis Senato respublikonas, balsavęs prieš pradinį pasiūlymą, taip pat paskelbė, kad dabar balsuos už projektą.

Įstatymo projekte numatoma drastiškai, nuo 35 iki 21 procento, sumažinti įmonių pelno mokestį ir nuo 39,6 proc. iki 37 proc. sumažinti maksimalų pajamų mokestį.

Įstatymo projekto neremia nė vienas demokratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kaip visada ir kaip visur, mokesčiai mažės turtingiausiems... Kas čia tokio sektino?

Politologas

Politologas  portretas
Tai tikrai istorinis įvykis ir sektinas pavyzdys - mokesčių mažinimo fronte ... Pagarba Mr.D.Trumpui ir žmonėms priėmusiems sprendimą , kad mokesčių galima mokėti ir mažiau ... Įdomu ar Lietuvos politikai susipras mažinti ir taip jau nesąžiningus mokesčius ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių