JAV siekia Šveicarijoje suimtų FIFA pareigūnų ekstradicijos

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pareikalavo, kad joms būtų išduoti gegužę Šveicarijoje suimti septyni Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) pareigūnai, vystantis galinčiai ilgai užsitęsti teisinei kovai dėl didelio masto korupcijos bylos tvarkymo.

Šveicarijos institucijos ketvirtadienį nurodė, kad JAV ambasada Berne pateikė ekstradicijos prašymą ankstesnę dieną.

Tie septyni asmenys buvo sulaikyti per gegužės 27-ąją anksti ryte surengtą reidą viename Ciuricho viešbutyje FIFA suvažiavimo išvakarėse. Per tą suvažiavimą Seppas Blatteris (Zepas Blateris) buvo perrinktas FIFA prezidentu, bet dar po keturių dienų paskelbė atsistatydinsiantis, kilus dideliam skandalui dėl JAV ir Šveicarijos vienu metu atliekamų tyrimų.

S.Blatteris nebuvo apkaltintas nei viename tyrime ir griežtai neigė prisidėjęs prie korupcijos, duodamas interviu, kurį Vokietijos žiniasklaida paskelbė trečiadienį.

JAV pareigūnai turėjo pateikti ekstradicijos prašymą iki liepos 3 dienos, o Šveicarijos federalinės teisingumo institucijos pranešime sakoma, kad ambasados perduotas dokumentas „atitinka laiko ribas, nustatytas dvišalėje ekstradicijos sutartyje“.

Minėti septyni pareigūnai, kurie visi yra kilę iš Pietų arba Šiaurės Amerikos, teigė užginčysiantys savo ekstradiciją.

Tarp tų suimtųjų yra Jeffrey Webbas (Džefris Vebas) iš Kaimanų salų ir Eugenio Figueredo (Euchenijus Figuredas) ir Urugvajaus, kurie abu anksčiau dirbo FIFA viceprezidentų postuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių