JAV skeptiškai vertina Rusijos skelbimą apie humanitarinius koridorius Alepe

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį pareiškė „skeptiškai“ vertinančios Rusijos pranešimą, esą ji atidariusi humanitarinius koridorius Sirijos šiauriniame Alepo mieste, o valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) tiesiai rėžė bijantis potencialios „klastos“.

Rusija, kuri yra svarbiausia Sirijos režimo sąjungininkė per jau penkerius metus nesiliaujantį karą, ketvirtadienį paskelbė atvėrusi kelis koridorius, per kuriuos civiliai ir ginklus sudėję kovotojai gali pasitraukti iš Alepo, kur pastarosiomis savaitėmis vyko įnirtingi susirėmimai.

Vis dėlto apsiaustyje atsidūrę gyventojai nedrįsta išeiti iš savo namų, bijodami pasinaudoti suteikta galimybe, kurią kai kurie vadina „mirties koridoriais“.

J.Kerry, kuris pastarosiomis dienomis dukart kalbėjosi su Maskva ir antradienį buvo susitikęs Laose su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, sakė, kad Maskvos ir Vašingtono bendradarbiavimas gali pašlyti, jeigu paaiškės, kad pranešimas apie koridorius buvo apgaulingas.

„Jeigu tai yra klasta, ji gali visiškai sugriauti bendradarbiavimo lygmenį, – sakė J.Kerry. – Kita vertus, jeigu sugebėsime šiandien tai išnagrinėti ir visiškai suprasime, kas vyksta, bei turėsime susitarimą dėl kelio į priekį, tai gali iš tikrųjų atverti kai kurių galimybių.“

Rusijos pasiūlymas sukėlė susirūpinimą, kad tie koridoriai gali būti panaudoti Alepui išvalyti prieš pagrindinę Sirijos režimo pajėgų operaciją šiam miestui užimti.

„Nagrinėjame Rusijos pranešimą apie humanitarinius koridorius, bet žinodami jų darbus šioje srityje, esame mažų mažiausiai skeptiški“, – sakė per spaudos konferenciją Baltųjų rūmų atstovo spaudai pavaduotojas Ericas Schultzas (Erikas Šulcas).

Baltieji rūmai lieka „labai susirūpinę dėl padėties Alepe“, pridūrė E.Schultzas.

„Per kelias pastarąsias savaites Rusijos ir (Sirijos prezidento Basharo al) Assado (Bašaro Asado) režimo puolimas atkirto opozicijos užimtas miesto dalis. Dėl to dar labiau pablogėjo humanitarinė padėtis, apsiausti yra apie 300 tūkst. civilių“, – pabrėžė jis.

„Turėtų būti atvertas kelias netrikdomai patekti į miestą humanitarinio palaikymo ir komerciniam transportui Sirijos civiliams savo namuose“, – aiškino E.Schultzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

F

F  portretas
JONAI LIETUVI MATAU,KAD TAU DURNYNAS NEPADEJO

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad  portretas
Ir vėl rusai jankius išdūrė. Nieko jiems nepvyksta, nei kova prieš (pačiu ginklojamus) teroristus nei pagalba gyventojams. Nes nemokšos jankiai bomborduoja ligonines, mokyklas ir gyvenamus namus.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Rusija gyvena pagal jau kiniečių pamirštą Mao tezę- Kuo blogiau ,tuo geriau jiems.O kurgi nykštukas gali pasireikšti, jei ne darydamas blogybes.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių