JAV valdžia svarsto riboti žaliųjų kortų išdavimą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija svarsto, ar būtų tikslinga riboti žaliųjų kortų išdavimą ir neišduoti jų imigrantams, kurie naudojasi valstybine sveikatos apsaugos sistema „Medicaid“, gauna maisto talonų, paramą būstui ar kitokią visuomenės pagalbą.

Remiantis federaliniais įstatymais, jau dabar žaliosios kortos siekiantys asmenys turi įrodyti, kad nebus našta visuomenei. Tačiau naujausiuose pasiūlymuose apibrėžiamos itin konkrečios sąlygos.

Krašto saugumo departamentas šeštadienį pranešė, kad tam tikrų socialinių pašalpų gavimas dabar ar praeityje bus laikomas „itin didelį svorį turinčiu neigiamu veiksniu“, išduodant žaliąją kortą ar trumpalaikį leidimą gyventi šalyje.

Šis pasiūlymas „aiškiai apibrėš jau seniai galiojantį įstatymą siekiant užtikrinti, kad žmonės, norintys atvykti ir likti Jungtinėse Valstijose trumpam ar nuolat, gali save išlaikyti finansiškai ir nebus priklausomi nuo pašalpų“, nurodė departamentas.

Kovotojai už imigrantų teises sako, kad tokia tvarka gali paskatinti žmones vengti arba atsisakyti dalyvavimo paramos programose, net ir rizikuojant netekti gyvenamosios vietos ar kenčiant sveikatos problemas.


Šiame straipsnyje: JAVžaliosios kortosImigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jav valdzia svarsto ribot zaliuju

Jav valdzia  svarsto  ribot zaliuju portretas
kortu isdavima afrikieciams ,arabams ,indusam,meksikieciams ir kinieciams ...nes pastaruju amerikoj jau 89% gyventoju...

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Tik Trumpas pastebėjo,kad afrikiniai ir kinijos amerikiečiai pakankamai vislūs ir amerikonų nacija pakankamai jaunėja.

...

... portretas
CHA: turtingoji Amerika REIKALAUJA: "Remiantis federaliniais įstatymais, jau dabar žaliosios kortos siekiantys asmenys turi įrodyti, kad nebus našta visuomenei", o Lietuvoje 'juodiesiems lodoriams' GERIAU nei vietiniams; kur nueisim?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių