JAV valstybės sekretorius M. Pompeo paprašė susitikimo su S. Lavrovu

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) anksčiau rugpjūtį paprašė susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, siekdamas aptarti Vašingtono rengiamas naujas sankcijas Maskvos atžvilgiu, trečiadienį pranešė dienraštis „The Washington Post“.

„Amerikos ir Europos diplomatai sakė, kad siekiant sureguliuoti su sankcijomis susijusius sunkumus Pompeo rugpjūčio 10-ąją telefonu kalbėdamasis su užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu paprašė susitikimo, (turėjusio įvykti) prieš Jungtinėms Valstijoms imantis veiksmų. Pompeo pabrėžė prašąs susitikimo Jungtinių Valstijų prezidento (Donaldo Trumpo, Donaldo Trampo) nurodymu“, – nurodė laikraštis.

„Lavrovas sutiko susitikti su Pompeo ir pasiūlė abiem šalims aptarti kitas tris Maskvą dominančias temas: ginkluotės kontrolę, verslo tarybos prekybai tarp abiejų šalių plėtoti įkūrimą ir keitimąsi Rusijos ir Amerikos mokslininkais bei analitinių centrų darbuotojais. Šios iniciatyvos jau seniai yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino tikslai“, – pridūrė „The Washington Post“.

Laikraščio šaltiniai sakė, kad M. Pompeo ir S. Lavrovas galiausiai susitarė nuspręsti dėl susitikimo datos po JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėjo Johno Boltono ir Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus Sergejaus Patruševo derybų.

Vienas diplomatinis šaltinis sakė, kad kol kas neaišku, ar abiejų šalių diplomatijos vadovai ketina susitikti Vašingtone, ar Niujorke, kur rugsėjo pabaigoje susirinks Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

„The Washington Post“ cituoja Valstybės departamento atstovę Heather Nauert (Heter Noert), sakiusią, kad „valstybės sekretorius pasiūlė susitikimą, kad būtų aptarti dvišaliams santykiams svarbūs klausimai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks

toks portretas
su tokiu susitiks ir ar tai nebus suokalbis pan. kaip molotovo?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių