JAV žvalgybų vadovas įspėjo: Rusija gali mėginti kištis į Kongreso rinkimus

  • Teksto dydis:

Savo įsikišimą į JAV prezidento rinkimus Rusija vertina kaip pasisekusį ir šiemet vyksiančius Kongreso rinkimus laiko proga surengti dar vieną ataką, antradienį įspėjo Jungtinių Valstijų vyriausiasis žvalgybų vadas.

Kalbėdamas Senato žvalgybos komitete, Nacionalinio saugumo direktorius Danielis Coatsas teigė, kad „reikia neabejoti“, jog savo mėginimą kištis į 2016-ųjų prezidento rinkimus Rusija laiko „pasisekusiu“.

Tuo metu 2018-ųjų rudenį įvyksiančius JAV Kongreso rinkimus Maskva vertina kaip dar vieną progą paveikti demokratinius procesus Jungtinėse Valstijose, pridūrė jis.

JAV žvalgybų agentūros jau kurį laiką tvirtina manančios, kad Rusija mėgino pakreipti 2016-ųjų rinkimų baigtį Donaldo Trumpo naudai. Tą, pasak žvalgybininkų, ji darė skleisdama propagandą socialiniuose tinkluose ir kibernetinės atakos metu pavogdama Demokratų partijos elektroninius laiškus. Pati Rusija tokius kaltinimus neigia.

Abi didžiosios JAV politinės partijos jau pradėjo rengtis lapkritį vyksiantiems Kongreso rinkimams.

Prezidento Respublikonų partija sieks išsaugoti savo turimą daugumą Atstovų rūmuose ir Senate, o demokratai, savo ruožtu, tikisi, kad rinkėjų nepasitenkinimas D. Trumpo valdžia padės pergalę švęsti jiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar vienam asiluj

dar  vienam  asiluj portretas
smegenelese ratuku dantraciai uzsoko vienas ant kito ,zodziu kuo patys sika tuo ir kitus teplioja --ir pirmi klykia mane sudais istepliojo....

miegas

miegas portretas
pastatykit jankiai siena su rusais europoj ir gresme jums uz vandenyno bus panaikihta nes jums jau prasidejo kosmariski sapna kurie uzkrecia ir musu valdzia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių