JK ambasadorius: po incidento Solsberyje Londonui teko peržiūrėti santykius su Maskva

  • Teksto dydis:

Didžiajai Britanijai po incidento Solsberyje teko peržiūrėti santykius su Rusija, ketvirtadienį pareiškė JK ambasadorius Rusijoje Laurie Bristow (Loris Bristou).

„Kaip žinote, dabar sudėtingas Britanijos ir Rusijos santykių laikotarpis. Po atakos Solsberyje mums teko peržiūrėti mūsų santykius su Rusijos vyriausybe, ir tai turėjo tam tikrų pasekmių“, – sakė jis per priėmimą karalienės Elizabeth II (Elžbietos II) gimtadienio proga.

L. Bristow priminė, kad vos prieš kelias dienas Sankt Peterburge įvyko priėmimas karalienės gimtadienio garbei ir pridūrė, kad generalinis konsulatas šiame mieste veikė 26 metus.

Anot jo, Rusija ir JK iki šiol kūrė ilgalaikius ir abiem pusėms naudingus santykius.

„Deja, šis mūsų gyvenimo puslapis artėja į pabaigą. Tai buvo ne mūsų pasirinkimas“, – reziumavo britų diplomatas.

Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija kovo 4-ąją buvo rasti netekę sąmonės pietiniame Anglijos mieste Solsberyje. Kovo 12-ąją britų premjerė Theresa May (Tereza Mei) pareiškė parlamente, kad jie buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, sukurta Rusijoje.

Maskva tokius kaltinimus paneigė ir priminė, kad Rusija 2017-aisiais sunaikino savo cheminio ginklo atsargas stebint Cheminio ginklo uždraudimo organizacijai (OPCW).

Vėliau S. Skripalio ir jo dukros būsena pagerėjo ir jie buvo išrašyti iš ligoninės. J. Skripal, kurį buvo išrašyta anksčiau, balandį, per televiziją transliuotame kreipimesi sakė, jog ateityje norėtų grįžti į Rusiją.

Dėl Skripalių bylos 30 šalių išsiuntė iš viso 168 Rusijos diplomatus. Londonas išsiuntė 23 diplomatus, o Rusija atsakė tuo pačiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Ambasadoriui reikia paragauti to dichlfoso kuri paragavo Skripaliai. Jie isgiveno! Butu koviniai nuodai tai puse Solsberio mirtu. o kita puse pasisleptu Porton Daune nes ten dirba. Kazkas is ju isnese is darbovietes paragauti to ka gamina. O ambasadorius kartoja ir kartoja kad rusai puola.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių