JK žvalgybos pareigūnas perspėja dėl socialinio tinklo „Facebook“ keliamo pavojaus

  • Teksto dydis:

„Facebook“ privalo sumokėti 10 mln. eurų baudą, skirtą už įmonės neskaidriai naudotus vartotojų duomenis, penktadienį paskelbė Italijos konkurencijos tarnyba AGCM.

Pasak AGCM, vartotojai nėra pakankamai informuoti apie galimą komercinį tam tikrų jų privačių duomenų naudojimą. Šiuos duomenis vartotojai yra prašomi pateikti užsiregistruodami „Facebook“.

Socialinių tinklų milžinui taip pat skirta bauda dėl slapto vartotojų skatinimo leisti „Facebook“ teikti jų duomenis tretiesiems asmenis, naudojant iš anksto nustatytus privatumo parametrus.

Italijos konkurencijos tarnyba „Facebook“ veiksmus pasmerkė kaip „itin agresyvius ir pažeidžiančius vartotojų teises“.

Tuo tarpu buvęs Jungtinės Karalystės (JK) elektroninės žvalgybos tarnybos GCHQ vadovas Robertas Hanniganas naujienų tarnybai BBC sakė, kad „Facebook“ yra nusiteikęs pelnytis iš vartotojų, o ne saugoti jų privatumą.

BBC radijui R. Hanniganas pareiškė: „Tai („Facebook“) nėra kažkokia pūkuota labdaros organizacija. „Facebook“ yra ryžtinga tarptautinė įmonė, o tokios tarptautinės technologijų įmonės iš esmės yra didžiausi pasaulio reklamuotojai“.

„Mainais už jų paslaugą, „Facebook“ pasiima vartotojų duomenis ir išgauna kiek įmanoma daugiau pelno iš jų“, - tikino jis.

Paklaustas, ar „Facebook“ yra grėsmė demokratijai, R. Hanniganas pabrėžė: „Manau, potencialiai, taip, jei socialiniai tinklai nebūtų reguliuojami. Tačiau šios didelės įmonės, negali reformuotis iš vidaus. Reformos turi prasidėti išorėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių