JT generalinis sekretorius Žemei paskelbė „raudoną pavojaus laipsnį“

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas dėl konfliktų ir grėsmių Žemės planetai paskelbė „raudoną pavojaus laipsnį“.

Prieš metus stojęs prie organizacijos vairo, jis dar ragino 2017-uosius padaryti taikos metais. „Deja, įvyko priešingai“, - sakė A. Guterresas dabar naujametinėje savo kalboje.

Nuo Šaltojo karo pabaigos branduoliniai ginklai nekėlė tiek daug nerimo, kaip šiais metais, kalbėjo JT vadovas. Jis neįvardijo konkrečių šalių, tačiau veikiausiai turėjo omenyje konfliktą su Šiaurės Korėja.

Nerimą A. Guterresui kelia ir klimato kaita. „Klimato kaita yra greitesnė už mus“, - pabrėžė jis. Nelygybė esą vis didės, o tai lydės rimti žmogaus teisių pažeidimai. Be to, smarkiai daugėja ksenofobijos ir nacionalizmo.

A. Guterresas sakė, kad konfliktus galima išspręsti, neapykantą įveikti, o mūsų bendras vertybes saugoti. „Tačiau mes privalome būti vieningi, kad tai pavyktų“, - akcentavo portugalas. Vienybė esą yra kelias. „Nuo to priklauso mūsų ateitis“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ES auka

ES auka portretas
europieciams reiktu irodyti, kad ir jie moka ir zino valdyti ekonomika... matyt nesugeba? o is pavydo sprogstama.

...

... portretas
Grėsmė Pasauliui kyla TIK dėl žlugusios JAV ekonomikos, kuri neturi jokios ateities be karo, geriausia joms būtų kad karai vyktų svetimose teritorijose, o JAV tik visas puses ginklais aprūpintų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių