JT ir Rusijos susitikimas dėl Sirijos vyks be JAV atstovų

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų (JT) specialusis pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura (Stafanas de Mistura) ketvirtadienį pranešė, kad kitą savaitę bus derybas dėl Sirijos su Rusijos pareigūnais, „atidėjus“ anksčiau planuotas trišales derybas, kuriose turėjo dalyvauti ir JAV atstovai.

JT pasiuntinys S. de Mistura sakė su Rusijos užsienio reikalų viceministru Genadijumi Gatilovu St.de Mistura turėtų susitikti Ženevoje pirmadienį.

„Trišalio susitikimo neatsisakoma, jis tiesiog atidėtas“, – sakė S.de Mistura žurnalistams.

Paklaustas, ar JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) atstovai nusprendė praleisti šį susitikimą, S.de Mistura atsakė: „reikėtų paklausti jų, kalbu atvirai“.

Sirijos režimą remianti Maskva ir opoziciją palaikantis Vašingtonas iki šiol buvo pagrindinės užsienio jėgos, formuojančios JT Sirijos taikos procesą.

S.de Mistura anksčiau prašė D.Trumpo administracijos aiškiau apibrėžti savo Sirijos derybų viziją.

Pastarosiomis savaitėmis JAV pareigūnai patvirtino, kad palaiko konflikto sprendimą derybų keliu.

Pirmadienį su G.Gatilovu bus „labai intensyvus dvišalis susitikimas“, pareiškė S.de Mistura.

Jis taip pat pakartojo norintis kitą mėnesį surengti šeštą JT palaikomų derybų ratą, kuriame dalyvautų Sirijos priešiškų pusių atstovai.

Per ankstesnes derybas jų dalyviams nepavyko pasiekti konkrečių rezultatų.


Šiame straipsnyje: JTRusijaSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
JAV palaiko teroristus Sirijoje. Juos ginkluoja bei finansuoja nusikatimus preiš teisėtą Sirijos valdžią ir civilius. Šis karas buvo JAV organizuotas tam kad nuversti neįtikusią Sirijos valdžią, kuri nesutiko tiesti dujų vamzdį per Sirijos teritoriją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių