JT: pasaulinė maisto krizė prisideda prie augančios migracijos

  • Teksto dydis:

Šiais laikais, kai įvairūs kariniai konfliktai gena žmones iš jų namų, Jungtinių Tautų maisto agentūra penktadienį paskelbė, kad prie pasaulinės migracijos smarkiai prisideda ir pasaulinė maisto krizė.

„Vienu procentu padidėjęs maisto trūkumas skatina 1,9 proc. daugiau žmonių migruoti“, – teigiama naujausioje Pasaulinės maisto programos (PMP) ataskaitoje.

Be to, 0,4 proc. daugiau žmonių išvyksta iš šalies kiekvienais papildomais konflikto metais, nurodoma ataskaitoje. Ekspertų teigimu, ribota ar neegzistuojanti prieiga prie maisto ir kitos humanitarinės pagalbos skatina žmones keltis kitur. Tačiau ir persikėlimo metu žmonės suvokia, kad ir pati migracija sukelia maisto trūkumą.

“Mes darome viską, kad padėtume pabėgėliams, kurie yra alkani ar badauja visame pasaulyje, – sakė PMP vadovas Davidas Beasley (Deividas Bizlis). – Suprastame procesus, kurie skatina žmones migruoti, mes galime spręsti esmines problemas, kurios skatina migraciją, ir ką reikėtų padaryti, kad nutrauktume žmonių kančias.“

JT maisto agentūros duomenimis, 2015 metais migrantų skaičius visame pasaulyje pasiekė 244 mln. ir iš jų rekordinis skaičius – 63 mln. žmonių – buvo priversti palikti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To na jau tikrai

To na jau tikrai portretas
Na jau tikrai , kas tamsta padaugino , tai galbut bereikkalo busi padaugintas, jei nesupranti , kad karai , negana gamtos stichijos padaro negerus savo darbus. Nustotu zmones kariauti , visi gyventu prigimtinese savo zemese , augintu duona , vienu zodziu uzsiimtu gerais darbais ir visko pakaktu visiems. Kokiose zemese yra naftos , duju , ivairiu vaisiu , darzoviu vyktu prekyba , mainai , o ne karai , kuomet milijonai bega nuo karo , maro ir bado. Kiekvienas gimes zmogus gime gyventi , o ne del kazkieno sukeltu karu mirti. Stop karams ir nesantaikoms tarp valstybiu . Zmonijai reikalinga taika , darbas ir duona.

na jau tikrai

na jau tikrai portretas
Kaltas besaikis dauginimasis dėl ko ir paskui trūksta visko,maisto,darbo,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių