K. Sobčiak nušvilpta gimtajame Sankt Peterburge

Gimtajame Sankt Peterburge ne itin svetingai sutikta Rusijos prezidento posto ketinanti siekti Ksenija Sobčiak.

Buvusio mero duktė, televizijos laidų vedėja atvyko palaikyti Europos universiteto, iš kurio pavasarį buvo atimta licencija, ir tai sukėlė opozicijos, švietimo darbuotojų, studentų protestų. Kai K. Sobčiak lipo į tribūną girdėjosi šūksniai „Gėda“ – manoma, kad K. Sobčiak dalyvavimas prezidento rinkimuose – tai Kremliaus palaimintas „projektas“.

„Nebijau provokacijų, jų bus daug. Turime suprasti – tokia politika šalyje, todėl renginiuose, kuriuose aš dalyvausiu, bus daug šaukiančių žmonių, laikančių plakatus, lyg daug kas būtų prieš mane. Tokie dalykai neišvengiami“, – sakė K. Sobčiak.

„Ji elgiasi kaip savimyla prielipa: pasigavo temas, kurios anksčiau jos niekada nedomino. Staiga atrado, kad yra politinių kalinių, kad V. Putinas beveik 20 metų iš valdžios nesitraukia. Atrado, kad yra toks Europos universitetas ir Pulkovo observatorija. Ir visa tai praeis, kai tik baigsis rinkimai ar Kremlius nutars, kad daugiau jos dalyvavimo nereikia“, – kalbėjo Sankt Peterburgo tarybos narys Borisas Višnevskij.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių