K. Sobčiak pareikalavo paleisti politinius kalinius

  • Teksto dydis:

Rusijos įžymybė ir televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčiak, norinti tapti kandidate į šalies prezidentus, savo pirmąją spaudos konferenciją pradėjo reikalavimu paleisti visus politinius kalinius.

Apie savo ketinimus sekti prezidento posto 35 metų K. Sobčiak paskelbė praėjusią savaitę. Ji sakė, jog Rusija pavargo nuo savo dabartinio politinio elito.

Tačiau kritikai tvirtino, kad K. Sobčak dalyvavimas dar labiau suskaldys opoziciją ir suteks kovą įvyksiantiems rinkimams apgaulingą teisėtumo išorę.

Prezidento Vladimiro Putino globėjo, buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė savo spaudos konferenciją antradienį pradėjo nuo reikalavimo paleisti visus rusus, nuteistus dėl politinių priežasčių.

K. Sobčiak yra dalyvavusi protestuose prieš Kremlių ir dažnai kritikuodavo vyriausybę, bet iš esmės vengdavo kritikuoti V. Putiną.

V. Putinas dar nepasakė, ar sieks perrinkimo, tačiau daug kas prognozuoja, kad jis dalyvaus rinkimuose.

Kampanijai vadovaus buvęs televizijos NTV direktorius

Žurnalistės Ksenijos Sobčiak, pretenduojančios į Rusijos prezidento postą, rinkimų štabui vadovaus žiniasklaidos vadybininkas, vienas televizijos NTV steigėjų Igoris Malašenka.

„Esu pasirengusi pristatyti jums savo štabo vadovą – Igorį Malašenką, vieną iš (Boriso) Jelcino 1996 metų kampanijos vadovų ir vieną NTV steigėjų“, – antradienį spaudos konferencijoje paskelbė K. Sobčiak.

Prisidėti prie savo kampanijos ji taip pat pakvietė ekonomistus Vladislavą Inozemcevą ir Andrejų Movčianą, juristę Jeleną Lukjanovą.

„Naudodamasi proga pereiti nuo neakivaizdinės prie tikros diskusijos dėl šalies ekonominio vystymosi, kviečiu Vladislavą Inozemcevą ir Andrejų Movčianą prisijungti prie mūsų diskusijos“, – sakė K. Sobčiak.

Anksčiau kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad V. Inozemcevas parengs K. Sobčak ekonominę programą.

„Mes kviečiame juristę Jeleną Lukjanovą vadovauti įstatymų leidybos, teismų ir konstitucinės praktikos aptarimui“, – pridūrė ji.

Pasak K. Sobčak, žurnalistas Antonas Krasovskis, projekto „SPID-Centr“ („AIDS-Centras“) steigėjas, jau sutiko vadovauti diskusijoms apie ŽIV problemą.

K. Sobčak taip pat paskelbė, kad jos rinkimų kampanijos štabai bus atidaryti visuose didžiuosiuose šalies miestuose.

„Rinkimai – brangus dalykas. Jie reikalauja, kad mes rinktume tas lėšas. Kol kas mūsų kampanija labai kukli, bet visuose didžiuosiuose Rusijos miestuose turėsime savo štabus“, – sakė ji.

K. Sobčak pareiškė ketinanti pasirodyti visuose milijoną ir daugiau gyventojų turinčiuose miestuose, aplankyti įvairius Rusijos regionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusijoj politiniu kaliniu nera

rusijoj  politiniu  kaliniu  nera   portretas
yra tik projankiskos politines prostitutes ......

jooo

jooo  portretas
Ir kam tokią kalė reikalinga ji dabar prisipažino kad parduos rusija jankiams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių