Kada vyks Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2017“?

  • Teksto dydis:

Rusijos ir Baltarusijos kariuomenių strateginės pratybos „Zapad 2017“ vyks rugsėjo 14–20 dienomis, pirmadienį pranešė Baltarusijos gynybos ministras Andrejus Ravkovas.

„Planuojama, kad pratybos „Zapad 2017“ vyks rugsėjo 14–20 dienomis“, – ministro žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BELTA.

Pasak A. Ravkovo, „šių mokymų teritorinis mastas labai didelis: pradedant Kolos kryptimi arktinėje zonoje, baigiant Baltarusija“.

Ministras nurodė, kad bendras pratybose dalyvausiančių karių skaičius neviršys 13 tūkst. karių, kaip numatyta 2011 metų Vienos memorandume.

„Planuojama, kad mūsų teritorijoje per bendras strategines pratybas dalyvaus apie 3 tūkst. Rusijos Federacijos karių ir apie 280 technikos vienetų“, – sakė jis.

Be antžeminių pajėgų, manevruose dalyvaus iki 25 Rusijos orlaivių.

„Jokio ažiotažo nėra. Viskas kaip planuota“, – teigė A. Ravkovas.

Planuojama, kad pratybos „Zapad 2017“ vyks rugsėjo 14–20 dienomis.

Patikrinti karius

Pasak ministro, šių mokymų tikslas – patikrinti regioninės karių grupės parengtį vykdyti Rusijos ir Baltarusijos „sąjunginės valstybės“ gynybos užduotis.

„Regioninės pajėgų grupės, jos paruošimo ir veiksmų pratybų orientacija – būtent gynybinė. Kad NATO ir Vakarų valstybių atstovai galėtų tuo įsitikinti, mes kviečiame atitinkamą kategoriją“ stebėti pratybas, sakė A. Ravkovas.

„Išsiųsime kvietimus, likus 50 dienų iki pratybų pradžios. Poreikiai, kuriuos skelbia Vakarų partneriai, bus išpildyti“, – teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Svajoji kad tavo dukras žmoną vaikus tėvus gimines draugus brolius išprievartautų ir užmuštų. Tu iškrypėlis.

Ne Sanimideg o Gediminas

Ne Sanimideg o Gediminas portretas
Gedai burliokų iš rytų pasiilgai ?

rusam

rusam portretas
rusam pratybos reikalingos kad atitrauktu zmoniu demesi nuo revoliucijos metiniu ir galimu neramumu o tai kaip cia isena putinas kgbistas kovotojas su burzujais ir juos naikindami patys tapo burzujais idomu butu pasiziureti filma vaikams berniukas kibaldziukas kas dabar butu raudonarmietis o kas burzujus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių