Kainos Baltarusijoje – kaip Lietuvoje, atlyginimai – dvigubai mažesni

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje apsilankę LRT RADIJO žurnalistai Jurgita Čeponytė ir Mindaugas Aušra teigia, kad lietuviai verslininkai šioje kaimyninėje valstybėje gyvena gerai, ko, deja, nepasakysi apie daugumą vietinių, mat kainos ten panašios į esančias Lietuvoje, bet atlyginimai dvigubai mažesni nei lietuviški. Apie visa tai plačiau galima bus išgirsti specialiuose jų reportažuose per LRT RADIJĄ.

„Kelionės tikslas buvo pasižiūrėti, kodėl baltarusiai važiuoja į Lietuvą, kodėl prie „Akropolių“ stovi jų autobusai, automobiliai. Taip pat pasižiūrėti, kokias parduotuves jie ten turi, kokios maisto prekės, kokios kainos – kaip žmonės gyvena ten, kaip lietuviai kuria verslus, kurių yra nemažai“, – pasakoja J. Čeponytė.

M. Aušra priduria, kad Baltarusijoje yra daugiau nei 600 lietuvių įkurtų įmonių, o investicijos skaičiuojamos jau šimtais milijonų.

Žurnalistai teigia, kad nors juos ši šalis nustebino, jų tėvų – ne.

„Kai pasakoju tėvams apie gyvenimą ten, tai jie sako: „tai mes taip gyvenome, nieko čia nuostabaus ir neįprasto“. Tad pasijauti kaip nukeliavęs kokiu dešimtmečiu atgal“, – teigia J. Čeponytė.

Išsamūs jų reportažai bus transliuojami šią savaitę per LRT RADIJO laidą „Ryto garsai“.

Trečiadienį klausytojų laukia reportažas apie įspūdžius iš Minsko, ketvirtadienį – apie socialinę ekonomiką, penktadienį – apie Baltarusijos ekonomiką ir lietuvių verslus ten. Reportažų pradžia – 9.15 val.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne koks

ne koks portretas
jei kainos vienodos tai ko vaziuot ten is sluot lentynas gal baikit pusti migla i akis jau net nesislepiant jau nusibodo kur paskaitai visur melas apgaule ir beribis gazdinimas priesais

Anonimas

Anonimas portretas
Būkime sąžiningi, ar kas matė, kad baltarusiai Lietuvoje pirktu kiaušinius, svietą, vištieną ir WC popierių kaip mes masiškai perkame PL? Kiek esu matęs, tai jie perka armani - versači šmutkes.

Cikas

Cikas portretas
Kam vejus rasyti? Zmones ten gyvena tikrai skurdziai, taciau musu kainos jau pralenke norvegiskas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių