Iš kalėjimo paleistas C. Puigdemont'as reikalauja dialogo su Madridu

  • Teksto dydis:

Iš kalėjimo Vokietijoje paleistas Katalonijos separatistų lyderis Carlesas Puigdemont'as paragino centrinę vyriausybę Madride pradėti dialogą, praneša agentūra „Reuters“.

55 metų politikas penktadienį buvo paleistas iš kalėjimo Noimiunsteryje, kai sumokėjo užstatą. Prieš tai Šlėzvigo Holšteino žemės teismas nusprendė, kad jis negali būti išduotas Ispanijai dėl kaltinimų maištu. Tačiau tai C. Puigdemont'ui gresia dėl kaltinimų iššvaisčius valstybės lėšas.

Dar prie kalėjimo vartų C. Puigdemont'as anglų kalba sakė, kad premjero Mariano Rajoy'aus vyriausybei nėra pateisinimo nepradėti pokalbių su Katalonijos vadovybe dėl konflikto sprendimo. Jis pareikalavo paleisti visus Ispanijoje kalinamus separatistus. Esą gėda Europai, kad čia yra politinių kalinių.

C. Puigdemont'as įvykdė jo paleidimui reikalingas sąlygas, pranešė generalinės prokuratūros atstovė. Jis sumokėjo 75 000 eurų užstatą, turės reguliariai registruotis policijoje ir kol kas negalės išvykti iš Vokietijos. Generalinė prokuratūra dabar spręs, ar C. Puigdemont'as gali būti perduotas Ispanijai dėl kaltinimų korupcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių