Kanadiečius nudžiugino, kad Iranas į laisvę paleido akademikę H. Hoodfar

  • Teksto dydis:

Irano ir Kanados pilietybę turinti antropologė Homa Hoodfar (Homa Hodfar), birželį Teherane suimta ir įkalinta „saugumo sumetimais“, paleista į laisvę ir jau išvyko iš šalies, pranešė pirmadienį Užsienio reikalų ministerija.

Oficialioji naujienų agentūra IRNA, cituodama ministerijos atstovą, sakė, kad 65-erių mokslininkė, kaltinta „feministine veikla“, paleista į laisvę „dėl humanitarinių priežasčių“. Minėta, kad H.Hoodfar išvyko į Omaną, o iš ten vyks į Kanadą.

Irano televizija anksčiau yra nurodžiusi, kad H.Hoodfar buvo viena iš narių, įsteigusių Londone gynimo organizaciją „Moterys, gyvenančios pagal musulmonų įstatymus“ (WLUML).

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pareiškė, kad kanadiečius nudžiugino žinia, jog H.Hoodfar paleista ir „greitai susitiks su savo šeima, draugais ir kolegomis“.

„Kanados vyriausybė aktyviai ir konstruktyviai veikė ir aukščiausiu lygiu rūpinosi ja, kai prasidėjo jos išbandymas“, – sakė jis.

„Neturėdama diplomatinės atstovybės Irane, Kanada glaudžiai veikė su kitomis, kurios padėjo užtikrinti dr. Hoodfar paleidimą – labiausiai Omanas, Italija, Šveicarija“, – nurodė J.Trudeau.

„Taip pat norėčiau pripažinti bendradarbiavimą su tais Irano valdžios pareigūnais, kurie palengvino jos paleidimą ir repatrijavimą, – pridūrė J.Trudeau. – Jie supranta,kad tokie atvejai skatina produktyvesnius santykius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių