Kandidatas į Prancūzijos prezidentus nori prisivilioti britų talentus po „Brexit“

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidento posto siekiantis Emanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį pareiškė, kad norėtų, jog Londono bankininkai ir akademinės bendruomenės nariai persikeltų į Prancūziją, kai Britanija pasitrauks iš Europos Sąjungos.

„Noriu bankų, talentų, akademikų, mokslininkų ir taip toliau“, – sakė E.Macronas po skubiai surengto susitikimo su britų premjere Theresa May (Tereza Mei) Dauning Strite prieš sakydamas savo rinkiminės kampanijos kalbą Londone, į kurį atvyko siekdamas palenkti gausios prancūzų bendruomenės rinkėjus.

„Tai bus mano programos dalis – būti patraukliems šiems žmonėms“, – sakė buvęs ekonomikos ministras ir buvęs bankininkas.

Jis pridūrė norintis pasakyti Britanijoje gyvenantiems prancūzų emigrantams, kad „Prancūzija keičiasi“.

„Ateinančiais metais jie turės daugybę galimybių sugrįžti į Prancūziją ir pasiekti savo tikslus Prancūzijoje“, – sakė E.Macronas.

Centristinių pažiūrų kandidatas, politinio judėjimo „En Marche“ („Pirmyn!“) įkūrėjas, taip pat kritikavo savo varžovę ultradešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) lyderę Marine Le Pen (Marin Le Pen), kuri, pasak jo, nori „padalinti Prancūziją į musulmonus ir ne musulmonus“.

Jos „programa yra tokia, kad sugrąžintų Prancūziją į XIX amžių“, pridūrė jis.

Didžiojoje Britanijoje gyvena daugiau nei 300 tūkst. emigrantų iš Prancūzijos. Didžioji jų dalis yra įsikūrusi šalies sostinėje. Vėliau antradienį E.Macronas turėtų kreiptis į 3 tūkst. prancūzų priešais Parlamento rūmus esančiuose Metodistų namuose.

Penktadienį Londone su prancūzų premjeru Bernardu Cazeneuve'u (Bernaru Kazenevu) susitikusi konservatorių lyderė T.May pažadėjo, kad pasitraukusi iš ES Britanija tęs toliau glaudų bendradarbiavimą su Prancūzija saugumo ir gynybos srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių