Karalienė Elizabeth II po stipraus peršalimo pasirodė viešumoje

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), dėl stipraus peršalimo praleidus tradicinius Kalėdų renginius, sekmadienį po daugiau kaip mėnesio pertraukos pasirodė viešumoje.

90 metų monarchė sekmadienį dalyvavo pamaldose savo privačiame Sandringamo dvare Norfolke, Rytų Anglijoje. Anksčiau dėl ligos ji atidėjo planus Kalėdoms ir praleido pirmosios Naujųjų metų dienos pamaldas.

Ilgiausiai valdanti pasaulio monarchė buvo nufilmuota maždaug 10 val. 55 min. (12 val. 55 min. Lietuvos laiku) atvykusi į pamaldas ir išlipanti iš karališkojo automobilio. Ją lydėjo 95 metų sutuoktinis princas Philipas (Filipas), kuris anksčiau taip pat buvo pasigavęs peršalimą.

Nors ir sirgo, karalienė gaudavo savo raudonąsias dėžes su oficialiais dokumentais ir, kaip įprasta, praleido Kalėdas Sandringame su šeimos nariais.

Tačiau karališkosios poros kelionė iš Londono į šį dvarą dėl abiejų sutuoktinių ligos buvo dienai atidėta.

Karalienei nepasirodžius Kalėdų dieną, pasklido spėlionės apie jos sveikatą, o „Twitter“ pasirodęs netikras pranešimas apie jos mirtį išprovokavo atitinkamus straipsnius kai kuriuose bulvariniuose laikraščiuose.

Nuogąstavimai sustiprėjo jai nepasirodžius tradicinėse Naujųjų metų dienos pamaldose. Bakingamo rūmai tada nurodė, kad ji „dar nesijaučia pasirengusi eiti į bažnyčią, nes dar sveiksta po stipraus peršalimo“.

Britų laikraštis „Daily Mail“ pranešė, kad monarchei nepraeina „sausas kosulys“ ir ji nenorėjusi trikdyti kitų tikinčiųjų.

Paklausta apie motinos sveikatą, Elizabet II duktė princesė Anne (Ana) atsakė, kad jai „geriau“, rašė „Daily Mirror“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių