Kenijoje moteris pagimdė laukdama savo eilės balsuoti

  • Teksto dydis:

Vieni kenijiečiai laukė ilgose eilėse, kiti lietuje, ar šaltyje, bet viena moteris laukdama eilėje balsuoti visuotiniuose rinkimuose antradienį, pagimdė, o vėliau vis tiek balsavo.

Paulina Chemanang (Polina Čemanang) turėjusi greitai gimdyti, vietinei radijo stočiai „Capital FM“ sakė jautusis gerai, kai ankstyvą rytą išvyko balsuoti atokioje Vakarų Pokoto vietovėje.

„Sąrėmių nejaučiau, jie prasidėjo tik kai atvykau į balsavimo punktą. Nuo vakar nieko nejaučiau“, – sakė ji.

Vos atvykusi, ji pradėjo gimdyti, ir su aplinkinių pagalba, dar būdama balsavimo punkte, pagimdė mergaitę.

Nuvykusi į vietinę sveikatos įstaiga, ji vėliau grįžo atiduoti savo balso.

„Džiaugiuosi, nes pagimdžiau ir balsavau, – ji sakė radijo stočiai. – Tai, kad pagimdžiau balsavimo punkte man yra palaima ir dėkoju Dievui“.

Keniečiai antradienį balsuos iš viso šešiuose rinkimuose – prezidento, gubernatorių, įstatymų leidėjų, senatorių, taip pat apygardos pareigūnų ir moterų atstovių vietos rinkimuose. Prezidento rinkimuose laukiama itin artimų rezultatų balsuojant už antros kadencijos siekiantį prezidentą Uhuru Kenyatta (Uhuru Kenijatą) ir ilgalaikio opozicijos lyderį Raila Odinga (Railą Odingą).

Balsavimas šalies 41 000 balsavimo punktų vyksta ganėtinai sklandžiai, tačiau kai kuriose vietovėse vėluojama dėl įrangos gedimų ir lietaus.

Pokoto etninė grupė, kuriai priklauso P.Chemanang, dažnai savo vaikus pavadina pagal įvykius, ar metų laiką, ir P.Chemanang savo dukrą sako pavadinus Chepkura (Čepkura), suahilių kalboje šio vardo reikšmė susijusi su rinkimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių