Kiaulių maro grėsmė: Suomija nuo Rusijos atsitvers tvora

  • Teksto dydis:

Suomija ketina palei sieną su Rusija nutiesti plieninio tinklo tvorą, kad apsisaugotų nuo šernų, kurie iš Rusijos gali pernešti afrikinio kiaulių maro užkratą.

Tvora nusidrieks bemaž per pusę Suomijos-Rusijos sienos - nuo Suomių įlankos pakrantės iki centrinio Kainū regiono, pranešė Suomijos transliuotojas „Yle“.

Afrikinio kiaulių maro atvejų Suomijoje kol kas nebuvo nustatyta, tačiau veterinarijos specialistai bei kiaulių augintojai atkreipė vyriausybės dėmesį į tai, jog ši mirtina šernams ir kiaulėms liga į šalį artėja iš kaimyninės Rusijos.

Nerimą Suomijai sukėlė tai, kad dar vieną afrikinio kiaulių maro židinį Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ neseniai nustatė jau tik 200 kilometrų atstumu nuo Suomijos pasienio.

„Afrikinis kiaulių maras yra labai klastingas, nes gali plisti ir per mėsos gaminius. Virusas yra labai atsparus aukštai temperatūrai. Dauguma kiaulienos produktų neapdorojami aukštesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje, kuri yra šiam virusui pražūtinga. Dešrelės, dešros, kumpiai ir kai kurie kiti produktai iš kiaulienos įprastai gaminami žemėje temperatūroje, tad šis virusas gali plisti ir tokiu būdu“, - „Yle“ cituoja Suomijos žemės ir miškų ūkio ministerijos atstovę Katri Levon.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tikėsimės, rusai sugebės permesti pastipusių šernų per tą sieną...

...

... portretas
Žydams labai nepatinka kad jų 'tetules' mėsai auginam (prisiminkim nupirktą Euroviziją).

Puikiausias

Puikiausias portretas
susidorojimo su konkurentais būdas dėl užnešto maro priverst išpjauti visas šalies kiaules.Štai ir visiška monopolija.Kažkaip negirdėjau kad Lenkiją kamuotų kiaulių maro epidemija:/
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių