Kijevas: 36 sulaikytus Rusijos piliečius perduosime tik Maskvai

  • Teksto dydis:

Ukraina yra pasirengusi apsikeisti kaliniais su apsišaukėliškomis Donecko ir Luhansko liaudies respublikomis, tačiau 36 sulaikytus Rusijos piliečius ji gali perduoti tik Maskvai, ketvirtadienį pareiškė Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmoji pavaduotoja, Ukrainos atstovė trišalėje kontaktinėje grupėje Iryna Heraščenko.

„Esame pasirengę plačiausiems kompromisams, kad išvaduotume savo karius. Esame pasirengę perduoti atskiriesiems Donecko ir Luhansko sričių rajonams nuteistuosius už nusikaltimus prieš Ukrainos teritorinį vientisumą (išskyrus 36 rusus – juos (išduosime) tik Rusijai), kad išlaisvintume savo karius ir civilius iš atskirųjų Donecko ir Luhansko sričių rajonų“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė I. Heraščenko.

Ji taip pat patvirtino, kad ukrainiečių, daugiau kaip trejus metus laikomų Kijevo nekontroliuojamose teritorijose, pavardės ne kartą skambėjo Minske Kontaktinės grupės susitikimuose bei per Ukrainos ir Rusijos prezidentų derybas telefonu, taip pat ir Normandijos ketverto formato derybose užsienio reikalų ministrų ir patarėjų lygmenyje.

I. Heraščenko taip pat sakė, kad diskutuojama dėl iniciatyvos Minske vėliau rugpjūtį surengti dviejų dienų trukmės humanitarinio pogrupio susitikimą.

„Esu įsitikinusi, kad tai turės reikšmę, jei iš tiesų bus rezultatas, o ne tuščios kalbos. Šio susitikimo dienotvarkėje reikia atskirai įtraukti ukrainiečių išlaisvinimą iš atskirųjų Donecko ir Luhansko sričių rajonų ir atskirai 36 rusų perdavimą Rusijai mainais į politinius kalinius“, – teigė ji.

Pasak I. Heraščenko, Kijevas pasirengęs kompromisams. Be to, tikslinga į šį susitikimą pakviesti Ukrainos ir Rusijos žmogaus teisių komisares Liudmilą Denisovą ir Tatjaną Moskalkovą.

„Vienintelis (dalykas) – tai Rusijos pasirengimas (dalyvauti)“, – sakė I. Heraščenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Slava Ukraine vaatnikai i buda

Wertu

Wertu portretas
Kijovski banditai prisigaudė Rusijos piliečių, teisėtai buvusių Ukrainoje, ir po to targavojasi kaip vergų turguje, šlykštūs benderos.

faktas

faktas portretas
"Miznia" demagogė ir melagė I. Heraščenko. Vilkina Minsk2 procesą, nes supranta kad jos nusikaltėlių Kijevo valdžia nieko nedaro kad Donbasas taikiai gyventu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių