Kijeve vyko „baltųjų nosinaičių“ akcija prieš merą V. Klyčko

  • Teksto dydis:

Kijevo centre prie miesto administracijos pastato Kreščatike apie tūkstantis žmonių susirinko į akciją „Baltųjų nosinaičių maršas“, reikalaudami, kad meras Vitalijus Klyčko atsistatydintų.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“ reporterio, akcijos dalyviai buvo dviejų kategorijų: daugiausia pensininkai ir apie 100 jaunų žmonių nuo 14 iki 18 metų amžiaus.

Dalyviai nesako, kas juos organizavo, o jaunimas tvirtino „atėję į ekskursiją“.

V.Klyčko šią akciją pavadino mėginimu destabilizuoti padėtį sostinėje.

„Tuo metu, kai Ukrainos rytuose tęsiasi karas, kai šalis kovoja už savo nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, kai Ukrainos miestuose rengiami teroro aktai, Kijeve tęsiasi mėginimai destabilizuoti padėtį. Juk nuo padėties sostinėje priklauso ir padėtis visoje valstybėje“, – kalbėjo V.Klyčko, komentuodamas tai, kad eismas Kreščatike užblokuotas automobiliais.

Pasak Kijevo gerbūvio ir aplinkosaugos departamento direktoriaus Dmytro Bilocerkiveco, akcijos dalyviams buvo mokami pinigai.

„Žmonės gavo po 30 grivinų už valandą. Koordinatoriams už atvestą žmogų pridėdavo dar po 5 grivinas už valandą, o grupių vyresniesiems – po 10. Už dalyvavimą mitinge vienam žmogui teko po 50 grivinų ( per pusantros valandos). Automobiliais užblokavusiems Kreščatiką teikė po 500 grivinų“, – sakė D.Bilocerkivecas.

Pasak jo, tarp organizatorių buvo pastebėti vadinamieji „tituškos“ iš Regionų partijos; buvo ir plakatų „Tokia Europa mums nereikalinga“. Visa tai labai panašu į Kremliaus skatinamą sabotažą. „Kam gi daugiau naudinga klibinti taikų Kijevą?“ – retoriškai klausė D.Bilocerkivecas.

„Baisu, kai prie sostinės merijos renka akciją su tokiais reikalavimais kaip – sumažinti benzino kainas, didinti algas ir pensijas, sustabdyti grivinos smukimą. Provokatoriai šiandien naudojasi sudėtinga ekonomine padėtimi Ukrainoje ir stengiasi panaudoti kijeviečius savo purvinuose žaidimuose“, – sakė meras V.Klyčko.

„Kaip sostinės meras, kuriam kijeviečiai patikėjo rūpintis miesto gyvybine veikla, aš daug kartų esu sakęs, kad darau ir darysiu viską, kad sostinėje būtų tvarka. Kreipiuosi į kijeviečius – raginu neleisti, kad būtumėt panaudojami provokacijose, kuriomis siekiama destabilizuoti padėtį Kijeve ir šalyje“, – pažymėjo V.Klyčko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaj

vaj portretas
Kokia mera mes turesime po balsavymo...?

nn

nn portretas
kiek yra perkamų balsų , apmokamų "piketuotojų" , ir jų "patriotizmas " net šlykštus

nejau

nejau portretas
nejau maidano didviris po keliu menesiu neitiko liaudziai matyt prisidirbo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių