Kinija neigia „absurdiškus“ JAV kaltinimus dėl kišimosi į rinkimus

  • Teksto dydis:

Kinija penktadienį atmetė JAV viceprezidento Mike'o Pence'o (Maiko Penso) kaltinimus, kad Pekinas esą kišosi į jo šalies rinkimus, bei pavadino tokias kalbas „nepagrįstomis“ ir „absurdiškomis“.

Ketvirtadienį savo griežto tono kalboje M. Pence'as kaltino Kiniją karine agresija, komercine vagyste ir žmogaus teisių pažeidimais, vaizduodamas šią Azijos valstybę kaip piktadarę, mėginančią kištis į artėjančius JAV rinkimus. 

„Šioje kalboje mesti nepagrįsti kaltinimai dėl Kinijos vidaus ir užsienio politikos ir Kinija apšmeižta tvirtinant, esą ji kišasi į JAV vidaus reikalus bei rinkimus“, – sakoma Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Hua Chunying (Hua Čuning) pranešime.

„Tai tėra tuščias kalbėjimas remiantis paskalomis, painiojant gera su blogu ir pučiant burbulą iš nieko. Kinija tam griežtai nepritaria“, – priduriama jame.

Pratęsdamas kaltinimų tiradą, kurią Pekino atžvilgiu praėjusią savaitę Jungtinėse Tautose pažėrė prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), M. Pence'as ketvirtadienį tvirtino, kad Kinija „ėmėsi beprecedenčių pastangų paveikti Amerikos viešąją nuomonę“ prieš svarbius Kongreso rinkimus lapkričio 6 dieną ir nori „kitokio Amerikos prezidento“.  

Pastarosiomis savaitėmis santykiai tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų smarkiai pašlijo, D. Trumpui muitais apmokestinus apie 250 mlrd. JAV dolerių vertės kiniško importo – maždaug pusę iš Kinijos per metus importuojamų prekių. Šis sprendimas, be kita ko, buvo argumentuojamas tuo, kad Pekinas verčia JAV įmones perduoti savo technologines žinias.

„Absurdiška, kai Jungtinės Valstijos smerkia įprastus mainus ir bendradarbiavimą su Kinija ir vadina tai kišimusi į jų vidaus reikalus bei rinkimus“, – sakė Hua Chunying.

„Kinija visada laikosi principo nesikišti į kitų šalių vidaus reikalus. Mes nesuinteresuoti kištis į JAV vidaus reikalus ir rinkimus“, – pažymėjo ji. 

„Raginame JAV liautis be pagrindo kaltinus ir šmeižus Kiniją bei kenkus Kinijos interesams ir Kinijos ryšiams su JAV“, – pridūrė Užsienio reikalų ministerijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visuotinė psichozė Amerikę baigia apimt, tuoj jie ims savo šešėlio bijot, generolai pradės pro langus šokinėt.

Pranas

Pranas portretas
Kišasi visi,bet daugausei JAV kišasi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių