Kol Vengrijos valdžia stato sieną nuo migrantų, organizacijos juos gelbėja

Į Vengriją masiškai plūstant pabėgėliams iš Sirijos, Afganistano ir Irako, vengrai aktyviai imasi savanoriškai jiems padėti – pagelbėja žmonėms kirsti sieną, aukoja maistą, vandenį ir drabužius.

Įvairiais duomenimis, per parą Vengrijos sieną su Serbija nelegaliai kerta nuo 400 iki 1000 pabėgėlių. Vengrijos vyriausybė prieš kelias savaites aktyviausiose migracijos vietose atskirais etapais pradėjo statyti maždaug 175 kilometrų sieną su Serbija.

Tuo metu šalyje masiškai dygsta daugybė formalių ir neformalių organizacijų, kurios pabėgėliams renka ir dalija aukojamus drabužius, vandens ir maisto. Viena pagrindinių savanorių organizacijų yra pietiniame pasienio mieste Szegede, įsikūrusi organizacija MigSzol Szeged (vengr. – Szegedo Solidarumas su Migrantais).

Šiai organizacijai jau priklauso apie 2,500 žmonių, iš kurių apie 200 pasikeisdami visą parą budi Szegedo traukinių stotyje, pasitinka pabėgėlius, duoda vandens, maisto ir drabužių.

Kadangi kai kurie pabėgėliai turi rimtų sveikatos problemų ir dėl higienos trūkumo plinta infekcijos. Todėl šios organizacijos ieško savanorių medikų, kurie tam tikra prasme padėtų pabėgėliams nelegaliai, nes dauguma pabėgėlių neturi dokumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių