Kremliaus kritikas A. Navalnas išėjo į laisvę

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pirmadienį išėjo iš kalėjimo, kuriame praleido 15 parų už nesankcionuotų protestų prieš įtariamą ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo korupciją organizavimą.

Kovos su korupcija kampaniją pradėjęs opozicijos lyderis buvo suimtas kovo 26 dieną per didžiausią kelerių pastarųjų metų nesankcionuotą demonstraciją Maskvoje. Jis buvo pripažintas kaltu dėl policijos pareigūnų nurodymų ignoravimo.

Pirmadienio popietę nurodytu laiku A.Navalnas išėjo iš įkalinimo vietos, pranešė jo kampanijos vadovas Leonidas Volkovas kelioms dešimtims žurnalistų, laukusių prie sulaikymo centro šiaurinėje Maskvos dalyje.

Policijos pareigūnai prieš paleisdami A.Navalną perkėlė jį į kitą areštinę, akivaizdžiai bandydami išvengti žiniasklaidos dėmesio.

„Mes laukiame Aleksejaus čia, bet jis man paskambino ir pasakė, kad jį perkėlė į kitą policijos nuovadą Konkove (pietinėje Maskvos dalyje) ir paleido lygiai 14 val. 28 min. vietos (13 val. 28 min. Lietuvos) laiku, kai baigėsi 15 parų terminas“, – nurodė L.Volkovas.

Europos Parlamentas anksčiau ragino Rusiją paleisti A.Navalną ir kitus Maskvoje ir kituose Rusijos miestuose tą pačią dieną suimtus protestuotojus.

Maskvoje policijos pareigūnai sulaikė maždaug 1 tūkst. žmonių, tarp kurių buvo neįtikėtinai daug paauglių, jau užaugusių V.Putino valdymo metais.

A.Navalnas pranešė, kad ketina kelti savo kandidatūrą 2018 metų prezidento rinkimuose, kuriuose dabartinis prezidentas Vladimiras Putinas turėtų siekti ketvirtos kadencijos.

40-ies metų politikas išgarsėjo savo uždegančiomis kalbomis per masinius protestus, prasidėjusius V.Putinui sugrįžus į Kremlių trečiai kadencijai 2012 metais.

Minėtų protestų iniciatorius A. Navalnas kovą paskelbė išsamią ataskaitą, kurioje apkaltino ministrą pirmininką Dmitrijų Medvedevą, kad šis per šešėlinį pelno nesiekiančių organizacijų tinklą kontroliuoja didžiulę nuosavybę. Ši ataskaita „ YouTube“ pažiūrėta jau per 11 milijonų kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juras

Juras portretas
Niekam ne idomu........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių