Kremlių kritikuojantis M. Chodorkovskis Rusijoje siejamas su žmogžudyste

  • Teksto dydis:

Rusijos tyrėjai antradienį pareiškė, kad Kremlių kritikuojantis Michailas Chodorkovskis galėjo būti susijęs su vieno miesto Sibire mero nužudymo užsakymu ir kad jie sieks apklausti buvusį naftos magnatą.

Tyrėjai paskelbė atnaujiną 1998 metais buvusios žmogžudystės bylą, kai M.Chodorkovkis, buvęs naftos bendrovės „Jukos“ savininkas mėgina mesti iššūkį valdžios įsikibusiam prezidentui Vladimirui Putinui.

Tyrimų komitetas, kuris raportuoja tiesiogiai V.Putinui, pareiškė turįs naujų duomenų, leidžiančių iš naujo pradėti Neftejugansko mero Vladimiro Petuchovo nužudymo bylą. Šiame mieste veikė didžiausia „Jukos“ įmonė.

„Pagal Tyrimų komiteto žinioje atsidūrusią operatyvinę informaciją, tos žmogžudystės užsakovo ir kitų itin sunkių nusikaltimų užsakovo vaidmenyje galėjo būti tiesiogiai „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas, bet apie papildomus kaltinimus nekalbėjo.

Tyrėjai ketina apklausti „liudininkus ir įtariamuosius, tarp kurių tikriausiai bus ir M.Chodorkovskis“, sakoma V.Markino pranešime, kuriame dar priduriama, kad tai, jog M.Chodorkovskis gyvena Šveicarijoje, nebus kliūtis atlikti tyrimą.

M.Chodorkovskio advokatas Vadimas Kliuvgantas ir magnato atstovė spaudai Olga Pispanen atsisako komentuoti šiuos kaltinimus.

„Aš fantazijų nekomentuoju, ir prasimanymų taip pat“, – sakė V.Kliuvgantas.

„Nėra ko čia komentuoti“, – pasakė ir O.Pispanen, dar pažymėdama, kad reakcija galėtų būti, kai bus gauta daugiau informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ui Ui Ui..

ui Ui Ui.. portretas
Juk nebera kelio kur begti,tam drug. Putinoidui.Dabar jis sugalvos visai nebutu dalyku,nes jo galva tik ir verkia tiems Melams ir Apgaulems. Tuoj kaltins, kad ir ta Maskvoje susove Chudorkovskis..Juk Kremliui Nera ribu...Ikimpo Putinoidas,,,gaila tik paprastu Rusu zmoniu,Juk jie nekalti,kad ju Carai tesia kruvinus darbus..

be abejo

be abejo portretas
jis bus putino apšauktas žmogžudžiu, vagimi, kokiu nors banditu ir pan. Dabar tai kremliaus politika, nes putinoidai kito kelio neturi.

Baletmeister

Baletmeister portretas
Absurdo teatras.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių