Kremlius kritikuoja Lenkijos premjero pareiškimą dėl „Nord Stream 2“

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pirmadienį nevykusiu pavadino Lenkijos premjero Tadeuszo Morawieckio (Tadeušo Moraveckio) praeitą savaitgalį išsakytą pareiškimą, kad baigusi tiesti dujotiekį „Nord Stream 2“ Rusija gali užpulti Ukrainą.

„Tai nevykęs pareiškimas“, – teigė D. Peskovas, atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą.

Jis pabrėžė, kad projekto „Nord Stream 2“ puldinėjimas yra negarbingos konkurencijos apraiška ir bandymas priversti europiečius pirkti brangesnes amerikietiškas dujas.

„Čia absoliučiai niekas niekuo nepridengta, net nebandoma užmaskuoti tokių negarbingos konkurencijos apraiškų“, – pridūrė D. Peskovas.

Į klausimą, ar tikrai Rusija gali užpulti Ukrainą, jis atsakė: „Aš juk jau sakiau, kad tai bendrai nevykęs pareiškimas“.

Lenkijos naujienų agentūra PAP citavo šeštadienį išsakytus T. Morawieckio žodžius, kad Europai mokant Rusijai už dujas, ši gaunamas lėšas skiria savo kariuomenei stiprinti.

Dujotiekio „Nord Stream 2“ užbaigimas gali prisidėti prie Rusijos agresijos Ukrainos atžvilgiu tolesnės eskalacijos, perspėjo Lenkijos premjeras per transatlantinių santykių ateičiai skirtą konferenciją FOTAR Hamburge.

T. Morawieckis pažymėjo, jog užbaigus šį dujotiekį paaiškės, kad Ukrainos dujų transportavimo sistema Rusijai nebereikalinga.

„Žinau Vokietijos vyriausybės poziciją, kad tai – verslo projektas. Tačiau į rytus nuo Oderio tuo niekas netiki. Kas sutrukdys Vladimirui Putinui pulti Kijevą?“ – klausė T. Morawieckis.

„Nustebsite, ką dabar pacituosiu, bet Leninas yra pasakęs, jog kapitalistai tokie godūs, kad „parduos mums virvę, ant kurios mes juos pakarsime“, – pridūrė Lenkijos premjeras.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) savo ruožtu yra sakęs, kad „Nord Stream 2“ projektas pakerta Ukrainos ekonominį ir strateginį saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "... baigusi tiesti dujotiekį „Nord Stream 2“ Rusija gali užpulti Ukrainą" - žvelkim plačiau: KĄ tokiais gąsdinimais prisidengusi JAV užpuls? (o gal net patys lenkai planuoja naują karinį žygį į Lietuvą?)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių