Kremlius: suderinta dėl A. Merkel vizito į Rusiją

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel atvyks į Maskvą derėtis su prezidentu Vladimiru Putinu dėl padėties Ukrainoje, pranešė trečiadienį Kremlius.

V.Putino patarėjas užsienio politikos srityje Jurijus Ušakovas sakė, kad „vizito data suderinta ir ji bus paskelbta kartu su Berlynu“, bet smulkiau apie šį vizitą nekalbėjo, nurodė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 9 dieną, V.Putinas susitikęs Maskvoje su Vokietijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrais Sigmaru Gabrieliu (Zigmaru Gabrieliu) ir Sergejumi Lavrovu sakė laukiąs Vokietijos kanclerės ir šalies prezidento Franko-Walterio Steinmeierio (Franko Valterio Šteinmejerio) atvykstančių į Maskvą.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat sakė, kad apie šį vizitą bus paskelbta Maskvoje ir Berlyne tuo pačiu metu ir kad bus kalbama „žinoma“ apie Ukrainą.

Šis A.Merkel vizitas Rusijos bus pirmas per beveik dvejus metus; pastarąjį kartą ji lankėsi Maskvoje 2015-ųjų gegužės 10-ąją per 70-ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines.

V.Putinas su A.Merkel asmeniškai buvo susitikę pernai spalio 19 dieną vykusiame vadinamojo Normandijos ketverto susitikime.

A.Merkel yra pagrindinė derybų dėl Ukrainos su V.Putinu tarpininkė, Maskvai iš Ukrainos atplėšus Krymo sritį ir palaikius separatistus Ukrainos rytuose.

Prancūzijai ir Vokietijai tarpininkaujant Minske 2015 metais pasiektas taikos planas konfliktui Ukrainoje išspręsti yra įstrigęs, palei fronto liniją nesiliauja kruvini susirėmimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tabas

Tabas portretas
Tikriausiai atlikto darbo ataskaita ves.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių