Kryme sulaikytas Stačiatikių Bažnyčios Ukrainoje arkivyskupas

  • Teksto dydis:

Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios Kryme vadovas tėvas Klimentas sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė esantis sulaikytas Rusijos aneksuotame pusiasalyje.

Kaip telefonu iš Simferopolio policijos nuovados žurnalistams teigė Stačiatikių Bažnyčios Ukrainoje arkivyskupas, jį pareigūnai sulaikė vos atvykusį į autobusų stotį. Policija dvasininkui nenurodo, dėl kokių priežasčių jis buvo suimtas.

Neseniai įvyko istorinis religinis skilimas tarp Kijevo ir Maskvos. Dėl to gali būti uždaryta tėvo Klimento Šv. Vladimiro ir Šv. Olgos katedra. Sekmadienį Stačiatikių Bažnyčia Ukrainoje išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad tėvas Klimentas planavo keliauti į Rusiją dalyvauti vieno politinio kalinio teisme.

Pasak paties dvasininko, praėjusį mėnesį Krymo valdžia užsimojo nutraukti jo bažnyčios nuomos sutartį, nes parapija nebuvo priregistruota prie Rusijos Federacijos. Tačiau, būdamas ištikimas Ukrainai, tėvas Klimento negali perregistruoti parapijos, nes Kijevas pusiasalį laiko, nors ir laikinai okupuotu, bet esančiu Ukrainos sudėtyje.

Daugiau nei 300 metų Ukrainos Bažnyčia buvo artimai susijusi su Maskvos patriarchatu. Tačiau, turint omenyje Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, Kijevas tokius ryšius laiko nepriimtinais. Šiais metais buvo įkurta nepriklausoma Stačiatikių Bažnyčia Ukrainoje. Šis žingsnis smarkiai suerzino Maskvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krymas dabar

Krymas dabar portretas
tik rusams......kažkur matyta, būta?

....

.... portretas
Mulkina šmeižia stačetikius

hara

hara portretas
Kacapas vel provokuoja...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių