Kuba pašalinta iš terorizmą remiančių valstybių sąrašo, pranešė JAV

  • Teksto dydis:

JAV valstybės departamentas penktadienį paskelbė, kad Kuba jau išbraukta iš JAV sudaryto sąrašo, kuriame įtrauktos “terorizmą remiančios valstybės“.

Šiuo svarbiu sprendimu siekiama atverti kelią pusę šimtmečio buvusiems įšaldytiems santykiams normalizuoti.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) anksčiau šiais metais paskelbė savo ketinimą išbraukti Havaną iš to sąrašo ir suteikė įstatymų leidėjams 45 dienas, kad galėtų protestuoti, tačiau protestų nebuvo iki pat šio penktadienį, kai  nurodytas terminas baigėsi.

Valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) „priėmė galutinį sprendimą panaikinti Kubos priskyrimą prie terorizmą remiančių valstybių, nuo 2015 metų gegužės 29 dienos“, sakoma Valstybės departamento pranešime.

„Kubos priskyrimo prie terorizmą remiančių valstybių panaikinimas atspindi mūsų vertinimą, kad Kuba patenkina tokio panaikinimo kriterijus“, – nurodoma pranešime.

Priimtas sprendimas taip pat reiškia, kad Kuba dabar turės geresnes galimybes naudotis JAV bankais ir Amerikos pagalba, taip pat nuo Kubos veido bus pašalinta tarptautinė stigma, kurią ši salos valstybė seniai laiko nepagrįsta ir nesąžininga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Paskelbe kubiecius teroristais,kuriais jie niekad nebuvo,amerikos narkomanai,prisiruke kokio tai sudo.

321

321 portretas
Niu va, galės amerikonai legaliai dabar gerus cigarus rūkyti :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių