Kuba tikisi pagaliau turėti internetą

Baracko Obamos administracijos sprendimas atkurti normalius santykius su komunistinės Kubos režimu pagaliau suteikė vilčių eiliniams Kubo gyventojams. Jie tikisi, kad ir į jų namus ateis internetas.

Komunistinis Kubos režimas garsėja ne tik tuo, kad moka savo piliečiams labai mažas algas, bet ir tuo, kad šioje šalyje internetą turi ne daugiau kaip penki procentai gyventojų.

Iki šiol juos gelbėja viešos belaidžio ryšio „WiFi“ zonos, bet už valandą tokio interneto vietos telekomas plėšia po du Amerikos dolerius. Šalyje, kurioje vidutinis mėnesio atlyginimas – 25 doleriai tai labai nepigus malonumas. Bet dabar padėtis turėtų pasikeisti.

Kubos telekomas sumažino „WiFi“ valandos kainą iki pusantro dolerio, bet dar svarbiau – paskelbė,  kad pirmą kartą įves internetą į privačius kubiečių būstus.

Pirmieji tokie interneto vartotojai turėtų atsirasti Havanos senamiestyje. Turint omenyje planinio socializmo subtilybes, nesunku įsivaizduoti, kokio nomenklatūrinio rango ar apsukrumo žmonės pirmieji gaus tokį internetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių