Kuboje kalėjęs amerikietis A. Grosas – jau laisvėje

  • Teksto dydis:

Kuboje į laisvę paleistas amerikietis, humanitarinės pagalbos darbuotojas Alanas Grossas (Alanas Grosas), kalėjime išbuvęs penkerius metus; taip daroma Havanos ir Vašingtono mainų kaliniais susitarimu; Jungtinės Valstijos taip pat trečiadienį pažadėjo keisti savo politiką Kubos atžvilgiu.

Pasak vieno JAV pareigūno, A.Grossas paleidžiamas humanitariniu pagrindu. Kaip pranešė CNN, kalinių mainuose Kuba paleidžia JAV šnipą, o JAV  – tris Kubos žvalgybos agentus.

Vidurdienį (19 val. Lietuvos laiku) atitinkamą pareiškimą žada daryti ir JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), sakė Baltieji rūmai, ir Kubos prezidentas Raulis Castro (Raulis Kastras).

Už slaptą darbą plečiant prieigą prie interneto 2009 metų gruodį Kuboje buvo areštuotas JAV Valstybės departamento kontraktininkas A.Grossas, kuris atgabeno nešiojamųjų kompiuterių ir komunikacijų įrangos nedidelei Kubos žydų bendruomenei.

A.Grossas buvo pripažintas kaltu dėl „veiksmų prieš (Kubos) nepriklausomybę arba teritorinį vientisumą“ ir buvo nuteistas kalėti 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių