„Kūdikių fabriko“ skandale – išgarsėjusio japono pergalė

  • Teksto dydis:

Bankoko teismas antradienį suteikė japonui Mitsutoki Shigetai (Micutokiui Šigetai) „vienišo tėvo“ teises į 13 vaikų, kuriuos jam pagimdė surogatinės motinos tailandietės, ir dabar jis galės globoti šiuos vaikus.

M. Shigeta 2014 metais sukėlė „kūdikių fabriko“ skandalą – Tailando policija paskelbė, kad DNR pavyzdžiai susiejo jį su devyniais viename Bankoko bute rastais vaikais ir dar mažiausiai keturiais surogatinių motinų pagimdytais vaikais.

Ši tamsi byla atkreipė dėmesį į tuomet nereguliuotą Tailando surogatinės motinystės industriją ir padėjo paskatinti pareigūnus 2015 metais užrausti užsieniečiams mokėti surogatinėms motinoms tailandietėms.

M. Shigeta, vieno Japonijos magnato sūnus, po skandalo išvyko iš Tailando, bet vėliau iškėlė bylą Tailando Socialinės plėtros ir žmogaus saugumo ministerijai dėl minimų vaikų globos.

„Dėl laimės ir galimybių, kurias šie 13 vaikų gaus iš biologinio tėvo, neturinčio blogo elgesio istorijos, teismas nusprendžia, kad visi 13 surogatinių motinų pagimdytų vaikų bus teisėti ieškovo vaikai“, – sakoma Bankoko Centrinio nepilnamečių teismo pareiškime.

M. Shigeta, kuris asmeniškai teismo posėdžiuose nedalyvavo, buvo pripažintas vaikų „vienišu tėvu“, nes surogatinės motinos tailandietės parašu atsisakė savo teisių į juos, nurodė teismas.

Kadangi ieškovas yra iš turtingos šeimos, jis turi pakankamai pinigų ir parengė slaugių bei auklių, kad šios rūpintųsi vaikais Japonijoje, sakoma teismo nutartyje.

M. Shigetos advokatas sakė, kad dėl vaikų perdavimo susisieks su Socialinio aprūpinimo ministerija, kuri vaikais rūpinasi nuo 2014 metų, kai kilo skandalas.

M. Shigeta surogatines motinas Tailande nusamdė prieš tai, kai karalystė 2015 metais po virtinės skandalų ir kovų dėl globos teisių uždraudė šią pelningą prekybą.

Surogatinės motinystės agentūros greit migravo į kaimyninę Kambodžą, kuri šią industriją uždraudė 2016 metais.

Pastaraisiais mėnesiais buvo požymių, kad surogatinės motinystės verslas persikėlė į Laosą – neskaidrią komunistinę šalį, kur tokia veikla nėra kaip nors varžoma.

Kai kurios surogatinės motinystės agentūros dabar siūlo embrioną perkelti Laose, o paskui nėščia surogatine motina rūpintis Tailande – turtingesnėje valstybėje su geresnėmis medicinos įstaigomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Zemes ZMOGUS --tai turetu skambeti ishdidziai ORIAI O visa tai tik verslo tershalas pasibaisetina,,, islamistai ,zinoma dauginasi haremuose,,kaip fermose,,bet nors tuos vaikus nepardavineja[tikekimes] neshvari tema

kauniete

kauniete portretas
..skaitau ---ir !!! sunku patiketi ,kad xx1 amziuje zmoniu gimine "daugina ir pardavineja-perka" identiskai ,kaip shunis ,kiaules ,triushius ir kitus keturkojus! Sunku tuo patiketi ,nes visa ta ..fabriku verslininkyste ,klesti ir duoda PELNA,,,biauru nusikaltimas pries moteris ir zmonijos kudikius,,,sunku TAI aprepti!!!!"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių