L. Linkevičius: ataka prieš Sirijos cheminio ginklo objektus – būtinas žingsnis

  • Teksto dydis:

„Svarbu pasmerkti cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje, tačiau to nepakanka. Balandžio 14 dienos tikslinė ribota ataka, nukreipta prieš Sirijos cheminio ginklo objektus, buvo būtinas veiksmas, siekiant paskatinti Sirijos režimą ir jo rėmėjus siekti politinio konflikto sprendimo“, – pabrėžė Lietuvos užsienio reikalų ministras balandžio 16 d. Liuksemburge vykstančios Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad per pastaruosius 5–6 metus cheminis ginklas Sirijoje buvo panaudotas daug kartų, o prie to netiesiogiai prisidėjo Rusijos „veto politika“, kuri iš esmės paralyžavo Jungtinių Tautų Saugumo tarybos darbą. ES ministrai akcentavo, kad ES turi dėti visas pastangas, įskaitant papildomų autonominių ES sankcijų taikymą, siekiant priversti Sirijos režimą visiškai atsisakyti cheminio ginklo. Ministrų nuomone, balandžio 24–25 dienomis Briuselyje vyksianti antroji tarptautinė Sirijos donorų konferencija taip pat gali pasitarnauti grąžinant Sirijos režimą prie derybų stalo.

Sirijos klausimas skubos tvarka įtrauktas į URT darbotvarkę po balandžio 8 dieną įvykdytos cheminės atakos sukilėlių kontroliuojamame Dumos (Sirija) mieste.

Būsimos daugiametės finansinės programos kontekste keletas ministrų pabrėžė, kad Europos kaimynystės instrumentas turi būti išlaikytas ateinančiame finansiniame laikotarpyje, o ne apjungtas su kitais ES išorinių veiksmų finansavimo instrumentais. Diskusijos dėl Vakarų Balkanų metu ministrai daugiausiai dėmesio skyrė saugumo aspektams, o aptardami Irano vaidmenį tiek Sirijoje, tiek ir visame regione, patvirtino vieningą ES paramą Bendram visapusiškam veiksmų planui (JCPOA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
komentaras arciau tiesos tik visa ta pekla daro kariskiai su spec t /masonu/ ir zydu nurodymu o marionete dargi nesupranta i kokia padeti pakliuvo nes ta kvaila arogancija tik parodo koks pavoingas tipas sedi prie branduolinio mygtuko kuriuo ir naudojasi u. spec t tikslui pasiekti ir visa atsakomybe suversti saliai kuri neturi dargi tautybes ir morales liko tik /demokratija/kurios ir pavadinimas bei veiksmai nieko bendro neturi su pagarba ir meile zmogui kuris masiskai naikinamas ir niekuo nesiskiria nuo hitlerio genocido tai ? gal tai revansas uz zydu genocida kuri patys rabinai su savo mastymu irdave pagrindo naikinti niekuo nekaltus zydus .........

>Faktas

>Faktas portretas
faktas yra, kad amerikonai su vasalais ėmėsi smurto prieš karo nukamuotą šalį, net nesiaiškinę kas kaltas.Tu ,,užmiršai"paminėti kad stęrvos amerikonai visada taip.Ir Irake, ir Jugoslavijoj..O Vietname patys naudojo napalmą ir kitus chemikalus eilinių žmonių naikinimui.Nenustebčiau jeigu patys pasiuntę savo komandusus tuos žmones panuodijo...Tarp kitko, Sirijoj ruskių nei viena bazė nenukentėjo.Nepamiršk pažiūrėti internetiniu reportažų kaip senatas anglų Terese Meyjienę dulkins kad neasiklausus nieko, prisidėjo prie puolimo.O Makaronui už saviveiklą jo prancūzai ir taip parodys kur vėžiai žiemoja

Linas

Linas portretas
Molodec! Komsomolas - Partijos rezervas\\\
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių