L. Walesa: Ukrainos apginklavimas sukeltų branduolinį karą

  • Teksto dydis:

 Europos karinė parama Ukrainai galėtų sukelti branduolinį konfliktą tarp Rusijos ir NATO, sakė šaltojo karo laikų lenkų nepriklausomybės kovotojas Nobelio taikos premijos laureatas Lechas Walesa (Lechas Valensa).

„Tai galėtų atvesti prie branduolinio karo“, - pasakė legendinis antikomunistas žurnalistams, paklaustas, ar Europos Sąjunga turėtų siųsti ginklus Ukrainai ir padėtų jai kautis prieš separatistus maištininkus ir Rusijos agresiją.

„ES puikiai žino, kad Rusija turi branduolinį ginklą. NATO taip pat. Negi turime naikinti vienas kitą?“ - atsakė buvęs profesinių sąjungų judėjimo „Solidarumas“ lyderis, kuris pagarsėjo tuo, kad išsiderėjo bekrauję komunizmo baigtį Lenkijoje 1989 metais.

„Štai kodėl Europa vis kartoja; liaukitės kvailioti... Štai kodėl ji nėra smarkiau į tai įsitraukusi!“ - pridūrė jis per metinį regiono ekonomikos forumą Krynica Zdrujuje Lenkijos pietuose.

ES šeštadienį sutarė skelbti naujas sankcijas Rusijai, jeigu Maskva nepakeis savo elgesio Ukrainoje, kai, anot Kijevo, rusų kariai kaunasi promaskvietiškų maištininkų pusėje.


Šiame straipsnyje: UkrainaUkrainos apginklavimasLechas Walesakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

O munei

O munei portretas
dzin.Tegu daro ka nori.Atiduoda tam Putkinui chachliandija.Ne Islams pajeims o baltas.Taigi matiem kap ana toj Ukraina per visa savo laisva nepriklausomybe gyven?A geriau?/Svarbiausia kad karas baigtusi.Kad tiktas neprasidetu nekaltu zmoneliu skerdynes is eiles.Klius visems kap pirmose fronto linijuose.Didysis Grybas pasystenge su visas kitais skalikais.Ani nemislija nikap apie tave, mane ir lietuviu tauta

kas atsitiko

kas atsitiko  portretas
su Walensa? tomaševskis įtakojo?

jankiui

jankiui portretas
kai pramoksi rašyti, tai gal ir kalbėsiu su tavim, obskurante. Dabar su debilu kalbėtis negaliu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių