Laplandijoje turistai pildo Kalėdų Senelio maišą pinigais

  • Teksto dydis:

Artėjant Kalėdoms, turistai iš viso pasaulio tiesiog plūsta į Kalėdų Senelio kaimu vadinamą pramogų parką Laplandijoje ir godžiai perka dovanų ir suvenyrų brangiose parduotuvėlėse.

Kalėdų Senelis visą gruodį čia sulaukia daugybės gerbėjų prieš išskrisdamas į „pasaulinį kalėdinį turą“, kad apdovanotų viso pasaulio vaikus.

Savo megztas kepures rankose laikantys lankytojai kantriai laukia pasimatymo su Kalėdų Seneliu, suomiškai vadinamu „Joulupukki“, kad galėtų su juo nusifotografuoti.

„Mes esame mate daug Senelių, tačiau jie nebuvo tikri. Mums sakė, kad šitas yra tikras“, – sakė iš Sauthamptono kartu su tėvais ir broliu bei seserimi atvykusi aštuonmetė Mary (Merė).

Nuo 2010 metų Laplandijos administracinis centras Rovaniemis, esantis vos už dešimties kilometrų nuo Šiaurės Ašigalio, vadina save „oficialiais Kalėdų Senelio namais“. Čia atvykę turistai skuba apsilankyti Kalėdų Senelio kaime ir susitikti su juo medinėje trobelėje.

Skaičiuojama, kad kiekvienais metais Kalėdų Senelis priima daugiau nei 300 tūkst. lankytojų. Esu labai laimingas. Ir pavargęs, žinoma, kartkartėmis pavargstu“, – sakė jis.

Kaip gi Senelis gauna energijos? „Mėgstu karts nuo karto numigti. 15 minučių miego ir vėl viskas gerai“, – atskleidė Senelis.

Beje, nuotrauka su Kalėdų Seneliu – ne pigus malonumas. Viena nuotrauka kainuoja 30 eurų. Savo telefonais ar fotoaparatais fotografuoti draudžiama, nes tai sugadins visą akimirkos magiškumą, sako kaimo darbuotojai.

Atvykę į Laplandiją turistai gali taip pat pasimėgauti pasivažinėjimu su šiauriniais elniais. Vienas toks sniego „safaris“ 400 metrų trasa vaikui kainuoja 14 eurų, o suaugusiajam – 18 eurų. Lankytojų neatbaido ir 13 laipsnių Celsijaus šaltukas.

„Viskas, ką man vaikystėje pasakojo, išsipildė“, – sakė turistė iš Dubajaus Perpetua.

„Mes tikėjomės magijos ir ją čia randame, – jai pritarė turistas ir Italijos Maxas (Maksas). – Viskas čia atrodo magiška: šviesos, pati vieta, viskas.“

Tačiau jo tautietė turi kitokią nuomonę. „Vieta yra tikrai graži. Tačiau manau, kad viskas per daug sukomercinta“, – sakė pagal mainų programą Laplandijoje besimokanti Miriana.


Šiame straipsnyje: LaplandijaKalėdų senelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

JJ

JJ portretas
Klaidinate skaitytojus. Ne 10 km nuo Šiaurės ašigalio, o nuo Šiaurės poliarinio rato.

Gerda

Gerda portretas
Kaledu seneli as taves prasau samsug galaxsy 8 telefono as jo lauksiu po savo eglute
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių