Latvija karinės infrastruktūros gerinimui kasmet planuoja skirti maždaug 50 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Latvijos gynybos ministerija 2019–2022 metais planuoja kasmet karinės infrastruktūros gerinimui skirti maždaug 50 mln. eurų, pranešė ministerija.

Kaip ir praėjusiais metais, artimiausiu metu daugiausia investuoti ketinama į Adažių karinę bazę.

Per ateinančius ketverius metus taip pat numatoma plėsti kelis karinius poligonus, statyti regioninius karinių atsargų ir ekipuotės sandėlius, tęsti pastatų šiltinimo programą, jai panaudojant 1,8 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų.

NATO ir Jungtinės Valstijos, Latvijos strateginės partnerės, ir toliau reikšmingai prisideda prie karinės infrastruktūros plėtros Latvijoje, pabrėžė Gynybos ministerija.

2018 metais karinės infrastruktūros plėtrai buvo skirta 37,7 mln. eurų. Du trečdaliai šių investicijų buvo skirti Adažių karinės bazės plėtrai. Taip pat buvo skirta lėšų Latvijos savanorių pajėgų (Zemessardze) bazių gerinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aidas

aidas portretas
Latviai paskaiciavo,kad karinio konflikto su rusija atveju,galetu sumobilizuoti 256000 tuks. kariu,is kuriu 40 tuks. rusakalbiai.Idomu kiek Lietuva galetu sumobilizuoti ir ar jiems ginklu turetu.Juk jeigu sumobilizuotu ir pagalius i rankas ibruktu,tai kam tokia mobilizacija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių