Latvija: Rusijos karinės pratybos – nepagrįstas jėgos demonstravimas

Latvijos ekonominėje zonoje Baltijos jūroje ketvirtadienį planuojami Rusijos karo raketų bandymai. Panašūs bandymai turėjo vykti prieš dvi savaites, tačiau buvo atšaukti, kaip manoma, dėl prastų oro sąlygų. Nors tokios pratybos tarptautinėje praktikoje yra įprastos, Latvija jas laiko nepagrįstu Rusijos karinės jėgos demonstravimu.

Kaip ir prieš dvi savaites, Rusija Rygos paprašė nutraukti laivų ir lėktuvų judėjimą teritorijoje, kurioje vyks pratybos, – maždaug už 40 km nuo Latvijos pakrantės. Tačiau taip ir neatsakyta į Latvijos notą, kurioje buvo  prašoma paaiškinti, kiek ir kokios rūšies raketų žadama iššauti.

Nors visi būtini leidimai Rusijai išduoti, Latvijos ginkluotosios pajėgos teigia drauge su NATO partneriais atidžiai stebinčios padėtį Baltijos jūroje. Tuo metu, pasak prezidento Raimondo Vejuonio, šių pratybų tikslas – demonstruoti Rusijos karinę jėgą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzblokuoti rusiams i Baltija

uzblokuoti rusiams i Baltija portretas
kas sustabdys galu gale rusiu "pratybas"? Baltijos jura turetu buti ramybes zona padedant ES jegoms ....parazitizmas kada bus ramybe nuo rusisku invaziju,,,prakeiktu idiotu.

idomu

idomu portretas
Anonime, pirma rašyti išmok , tada kitiems pamokslauk . Tiesa, kai usa ar jų pakalikai demonstruoja karinę galią tai esą "atgrąsymas" ,o kai rusai surengia atsakomas karines pratybas tai "nepagrįstas jėgos demonstravimas " :)))

Anonimas

Anonimas portretas
o tau nebera ka plauti ,jums tik dinamitais gazdinti,,vot ir parodot savo isprusima kam butu putino tarnai troliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių