Latviai jaučiasi mažiausiai saugūs iš Baltijos šalių gyventojų

  • Teksto dydis:

Latvijos gyventojai vis dar jaučiasi mažiau saugūs už lietuvius ir estus, rodo Baltijos šalių saugumo indeksas, sudarytas draudimo kompanijos „Ergo“.

Latvijos rodiklis sudaro minus 10 (pernai jis buvo minus 12, 2014 metais – minus 13). Lietuvoje šis rodiklis yra minus 6 (pernai jis sudarė minus 4, 2014 metais – minus 5). Saugiausiai jaučiasi Estijos gyventojai, kur šis rodiklis siekia plius 11 (2014 metais jis buvo plius 8, o 2015 metais – plius 6).

Kaip paaiškino sociologinių tyrimų centro SKDS vadovas Arnis Kaktinis, tyrime buvo galimas vertinimas punktais nuo minus 100 iki plius 100. Plius 100 punktų turėjo reikšti visišką saugumą pagal visus kriterijus – materialinę ir finansinę padėtį, saugumą dėl darbo, sveikatą, valstybės stabilumą ir saugumą, fizinį saugumą/kriminogeninę situaciją.

Latvijos gyventojai, taip pat kaip ir lietuviai, labiausiai nerimauja dėl sveikatos ir valstybės saugumo. Rodiklis, rodantis latvių požiūrį į savo sveikatą, sudaro minus 34 punktus, pas lietuvius jis yra minus 31 punktas, pas estus – minus 7. Valstybės saugumas Latvijoje įvertintas minus 26 punktais, Lietuvoje – minus 20, Estijoje – minus 3 punktais.

Tyrimo duomenimis, 73 proc. Latvijos gyventojų bijo, kad ligos atveju nesugebės apmokėti savo gydymo išlaidų, 70 proc. mano, kad senatvėje jaus nepriteklių, o 62 proc. bijo ginkluoto konflikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Latvijoj daugiausia rusu del to Latvians tikrai nera saugu.

Faktas

Faktas portretas
Tai normalu, nes latviai neturi nei Lansbergio, nei Grybauskaitės, nei Linkiavičiaus ir kitų rusofobų. Tačiau padėti Latvijoje galima ištaisyti, paskolinus šiuos veikėjus kelt rusofobijos bangoms valstybėje.

gal

gal portretas
ziniasklaidos balbatunai paaiskins kaip latvis gali buti maziau saugesnis uz ji pati ? gal rasantis gavo doze...?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių