Latvijos teismas nurodė iš buvusios „Krajbanka“ vadovybės išieškoti 15 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Antrosios instancijos Latvijos teismas patenkino banko „Latvijas Krajbanka“, priklausiusio „Snorui“ ir pagrindiniam jo akcininkui Vladimirui Antonovui, bankroto administratoriaus KPMG ieškinį dėl 15 mln. eurų išieškojimo iš buvusios banko vadovybės.

Tarp asmenų, iš kurių bus išieškomi pinigai, yra ir Saeimos narys Martinas Bondaras, anksčiau bylą vadinęs politiniu susidorojimu.

„Rygos apygardos teismas paskelbė nuosprendį dėl ieškinio prieš buvusius „Latvijas Krajbanka“ valdybos narius, ieškinys patenkintas. Su nuosprendžio detalėmis bus galima susipažinti antradienį, po švenčių. Nuosprendį bus galima skųsti“, - „Latvijas radio“ sakė Rygos apygardos teismo atstovas Raimondas Ločmelis.

Teisiamųjų suole - septyni buvę „Latvijas Krajbanka“ valdybos nariai. Tiesa, tarp jų V. Antonovo nėra. Vienas iš septynių kaltinamųjų, turėsiančių atlyginti nuostolius - Saeimos narys M. Bondaras.

Teismo sprendimu, 15 mln. eurų siekia nuostoliai, kuriuos „Latvijas Krajbanka“ padarė jo valdyba. Nuostolius bankas patyrė dėl išduotų paskolų buvusių „Snoro“ akcininkų V. Antonovo ir Raimondo Baranausko valdomoms įmonėms.

Pirmosios instancijos teismas anksčiau skelbė, kad „Latvijas Krajbanka“ prieš 6 metus žlugo dėl paskolų, kurių bendra suma viršijo 100 mln. latų (142 mln. eurų) ir kurios buvo suteiktos būtent bankrutavusio „Snoro“ akcininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip bus su Vasiliausku kuriam 'Moralė - ne šių laikų dimensija'?

Nerijus

Nerijus portretas
Kazkaip idomu issvaistyta 100 mln, o reikalaujama 15mln. Labai idomi matematika. Noreciau irgi ismokti skaiciuoti, nes siaip dar 100 mln plius %, tai turbut 15mln ir yra tie %
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių