Latvijos valdantieji rado kompromisą dėl pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Latvijos valdančioji koalicija po ilgų diskusijų susitarė, kaip bus formuluojamas neigiamas Rygos atsakymas į galimą Europos Sąjungos prašymą priimti daugiau pabėgėlių, antradienį pranešė kandidatas į premjerus Maris Kučinskis iš Žaliųjų ir valstiečių sąjungos.

Būsimos vyriausybės programoje bus nurodyta, kad naujasis ministrų kabinetas įvykdys anksčiau šalies prisiimtus įsipareigojimus dėl prieglobsčio prašytojų priėmimo, bet laikysis pozicijos, kad daugiau pabėgėlių Latvija kol kas negali priimti.

„Išskyrus atvejus, kai mes sutiksime tai padaryti savo noru“, – patikslino M.Kučinskis.

Rengiant vyriausybės programą tarp koalicijos partnerių iškilo nesutarimų dėl Latvijos pozicijos pabėgėlių klausimu.

M.Kučinskis anksčiau sakė, kad koalicija laikosi vieningos nuomonės, kad šalis negali įsipareigoti priimti daugiau pabėgėlių, bet nesutariama dėl šios pozicijos formuluotės.

„Esu nusistatęs prieš kategoriškus žodžius ir aštrius pareiškimus apie tai, kad mes kažko nedarysime, nors to daryti mums niekas netgi nesiūlo“, – aiškino M.Kučinskis, pridūręs, kad nenori į vyriausybės programą įtraukti prielaidomis grindžiamų pareiškimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to V

to V portretas
Sirai pagrinde musulmonai, ar tu net nesuvoki apie ka kalbi :) ......krikscionys prasom o musulmonai cia nelaukiami....vaziuokite i musulmoniskas salis!!!

v

v portretas
Lauk visus palikti tik sirus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių