Lenkija atsisakė priimti 10 našlaičių iš Alepo

  • Teksto dydis:

Lenkijos konservatyvioji vyriausybė atsisakė patenkinti vieno šiaurinio miesto prašymą leisti priimti 10 našlaičių iš karo nuniokoto Sirijos miesto Alepo, pareiškusi, kad tie vaikai kelia pavojų šalies saugumui, penktadienį pranešė viena radijo stotis.

Baltijos pajūrio kurortinio Sopoto miesto meras Jacekas Karnowskis (Jacekas Karnovskis) sakė radijui „Tok FM“, kad prašymas leisti priimti našlaičius buvo atmestas.

Vyriausybė šio pranešimo kol kas nekomentavo, bet „Tok FM“ citavo Vidaus reikalų ministerijos raštą, kuriuo atsisakoma leisti priimti sirų vaikus. Rašte nurodoma, kad atgabenti juos į Lenkiją būtų pernelyg logistiškai sudėtinga

„Atsižvelgiant į dabartinę padėtį Alepe, taip pat dėl saugumo priežasčių nėra galimybės vykdyti evakuacijos iš šio miesto, jau kontroliuojamo vyriausybės pajėgų, arba tiesiogiai iš konflikto paveiktų teritorijų“.

Be to, kiltų „problemų nustatant (vaikų) tapatybę ir eliminuojant terorizmo grėsmę“, pridūrė ministerija.

Lenkijos konservatyvios populistinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybė yra griežtai nusistačiusi prieš bet kokių musulmonų pabėgėlių priėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
valio lenkams jiems savi artimesni skirtingai nei musu valdziai

tai

tai portretas
lenkai protingesni uz vokiecius nes ta /bobule/ jau seniai /pardave/ sali spec t. uzsakymu

kaunietis

kaunietis portretas
Tai pirmas kartas kai palaikau lenkus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių