Lenkija gynybos finansavimą didins iki 2,5 proc. BVP

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) pasirašė įstatymą, numatantį, kad šalies gynybos finansavimas palaipsniui bus padidintas mažiausiai iki 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto.

Tokiu atveju Varšuva gynybos reikmėms skirs daugiau negu NATO narėms nustatyta minimali riba - 2 proc. BVP.

Šis sprendimas yra dalis Lenkijos konservatyviosios vyriausybės pastangų pagerinti šalies gynybą, tvyrant nerimui dėl regione padidėjusio Rusijos karinio aktyvumo.

Lenkija yra tik viena iš penkių NATO narių, tenkinančių 28 bloko reikalavimą skirti gynybai mažiausiai 2 proc. bendrojo vidaus produkto. Pagal naująjį įstatymą gynybos finansavimas 2020 metais padidės iki 2,1 proc., o 2030 - mažiausiai iki 2,5 proc. BVP.

Be to, jos kariuomenė bus padidinta dvigubai - nuo 100 tūkst. iki 200 tūkst. karių. Apie 50 tūkst. jų priklausys naujosioms Teritorinės gynybos pajėgoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH - jei jau lenkai ginkluojasi, tai ir mums reikia - kaip kitaip prieš juos atsilaikysim?

Kęstas

Kęstas portretas
Tai matai, kodėl jų algos ir pensijos didesnės, o maistas - pigesnis...J. Statkevičius galėtų būti geriausiu Lietuvos Prezidentu: Jo mintys paviešintos socialiniuose tinkluose ir neseniai paskelbtame interviu. Prezidento darbui svarbu gerai suprasti užsienio politiką. J.Statkevičius teisingai sako, kad negalima remti visą Lietuvos užsienio politiką tik tuo, kad neva tai mus kasdien puola rusai. Jei norime gyventi gerai, tai turime taikiai sugyventi su kaimynais. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

lietuvis

lietuvis portretas
PATINKA...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių