Lenkija pripažįsta įtampą su JAV dėl Holokausto įstatymo

Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius pripažino įtampą su Jungtinėmis Valstijomis dėl Holokausto įstatymo, bet paneigė, kad santykiai įšaldyti.

Lenkijos žiniasklaida šią savaitę paviešino ambasados Vašingtone atmintinę, esą Amerikos diplomatai perspėjo, kad nei prezidentas, nei viceprezidentas nepriims Lenkijos lyderių, o Kongresas gali nebeskirti lėšų šarvuotajai brigadai dislokuoti Lenkijoje.

Pasak ministro, tikroji Vašingtono žinia buvo, kad aukščiausio lygio susitikimus geriau rengti atmosferoje, kai šie klausimai bus išspręsti. Tačiau J. Czaputowiczius sako, jog rimto susirūpinimo atmintinė nekelia, o neviešo dokumento nutekinimą tiria prokurorai.

Įstatymas dėl Holokausto numato iki trejų metų kalėjimo tiems, kas nepagrįstai kaltins lenkus dėl nacių nusikaltimų. Dar prieš jį priimant, Vašingtonas perspėjo, kad tai paveiks Lenkijos strateginius interesus ir dvišalius santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

holo kaustas

holo kaustas portretas
tustuma ,zydai nori but auksciau kitu,ei zudai,kare zuvo ,buvo nuzudyti ir daug kitu Tautybiu zmoniu,bet jos neverkia ,kaip jus,dabar susidaro ispudis,kad tik zydai kare zuvo ir daugiau niekas,geda.

...

... portretas
"JAV iš Lenkijos, Lenkijai SAUGIAU".

juk

juk portretas
jav valdo zydai tai ko noret is kvailu jankiu........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių