Lenkija sako R. T. Erdoganui remianti Turkijos narystės ES siekį

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį susitiko su savo Lenkijos kolega Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) Varšuvoje; tai buvo pirmas oficialus jo vizitas Europos Sąjungos šalyje po 2016 metų nesėkmingo perversmo Turkijoje.

Nors R. T. Erdoganas gegužę dalyvavo NATO viršūnių susitikime Belgijoje ir liepos mėnesį vykusiame „Didžiojo dvidešimtuko“ susitikime Hamburge, Lenkija yra pirmoji ES narė, pakvietusi jį oficialaus vizito po Ankaros masinio susidorojimo su įtariamais pučo organizatoriais.

ES varomąja jėga laikoma Vokietija Ankaros priemones laiko perdėtomis ir blokuoja kelią Turkijos siekiui įstoti į Bendriją.

Tačiau Varšuvoje R. T. Erdoganas sulaukė užtarimo.

„Lenkija palaiko Turkijos siekį prisijungti prie Europos Sąjungos“, – pareiškė Lenkijos prezidentas A. Duda, pasirodęs su R. T. Erdoganu žurnalistams.

Briuselio ir Ankaros derybos dėl stojimo iš esmės sustojo.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel neseniai paragino visai nutraukti šias derybas, tačiau dauguma kitų ES šalių yra linkusios palikti Ankarai pravertas duris.

R. T. Erdoganas taip pareiškė: jeigu ES mano, kad „Turkijos stojimas yra neįmanomas, tai pagaliau turi mums tai pasakyti“.

Turkijos ir Lenkijos lyderiai aptarė savo šalių, NATO narių, bendradarbiavimą gynybos srityje ir energetikos klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Toks tokį sutiko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių