Lenkijoje atšaukiama daugiau kaip 4 mln. antibiotikais užterštų kiaušinių

  • Teksto dydis:

Lenkijos veterinarijos tarnyba penktadienį paskelbė atšaukianti iš prekybos apie 4,3 mln. antibiotikais užterštų kiaušinių.

Lenkų pareigūnai po patikrinimo nurodė išimti iš prekybos vidaus rinkai skirtus kiaušinius, patekusius į tokius prekybos tinklus kaip „Piotr i Pawel“, „Biedronka“ ir „Carrefour“.

„Sprendimą atšaukti kiaušinius lėmė antibiotiko lasalocido liekanų, viršijančių didžiausią leistiną kiekį, buvimas“, – sakoma Veterinarijos inspekcijos pranešime.

Tarnybos vadovas Pawelas Niemczukas sakė, kad šio preparato „per klaidą“ buvo pridėda į vištų dedeklių lesalą viename ūkyje netoli vakarinio Poznanės miesto.

„Lesalo, skirto mėsiniams viščiukams (kuriame antibiotikų priemaiša leistina), buvo per klaidą duota vištoms dedeklėms“, – P. Niemczukas sakė lenkų naujienų agentūrai PAP.

Antradienį Vokietijos tarnybos atšaukė iš prekybos centrų apie 73 tūkst. kiaušinių, atvežtų iš vieno Olandijos paukštyno, nustačius, kad jie yra užteršti fipronilu – tuo pačiu insekticidu, dėl kurio praeitais metais buvo kilęs didelis maisto produktų saugumo incidentas.

Žemutinės Saksonijos žemės ūkio ministerija nurodė, kad užterštų kiaušinių partija buvo gauta iš vieno ekologinio ūkio Nyderlanduose, bet tvirtino, kad žmonių sveikatai pavojaus nėra.

Šis incidentas atgaivino prisiminimus apie pernykštį fipronilo skandalą, kai milijonai šiuo insekticidu užterštų kiaušinių turėjo būti sunaikinti 45 šalyse.

Fipronilą, paprastai naudojamą naikinti gyvulius apnikusias blusas, utėles ir erkes, yra draudžiamas Europos Sąjungos maisto pramonėje.

Didelis su maistu gautas fipronilo kiekis gali pažeisti žmonių inkstus, kepenis ir skydliaukę, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gavome europine /demokratija/ kuria su;kure jav zydeliai /masonai/ tokiais metodais ir kitokiais vyksta susidorojimas su zmonija stengiantis tokiais budais sumazinti gyventoju skaiciu planetoje,,,,,

?

? portretas
I ltu paduos?

Nuomone.

Nuomone. portretas
Mesiniam leistinas kiekis antyibiotiku.Bet pastoviai valgant tas kiekis padideja ir todel antibiotikai nebegydo susirgusiu zmoniu.Reikia gerinti pauksciu ,gyvuliu kaikymo salygas.kad nereiketu serti antibiotikais,girdyti vandeniu kur dedama ivairus chemijos preparatai.Nuodija dar negimusius kudikius ir zmones.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių