Lenkijoje tūkstančiai gydytojų ir rezidentų atsisako dirbti viršvalandžius

  • Teksto dydis:

Lenkijoje tūkstančių gydytojų ir rezidentų protesto prieš viršvalandžius akcija sutrikdė darbą kai kuriuose gydymo įstaigose, įskaitant vaikų ligonines.

Valstybinei Lenkijos sveikatos apsaugos sistemai nuolat stinga lėšų, darbuotojų, jos darbas blogai organizuojamas. Kai kuriuose regionuose valstybės apmokamų procedūrų eilėse tenka laukti metus ar ilgiau. Prastai apmokami medikai dažnai būna priversti dirbti viršvalandžius, nors nuo pirmadienio atlyginimai buvo šiek tiek padidinti.

Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė, kad apie 3,5 tūkst. gydytojų atsisakė darbo sutarčių, kuriose buvo numatyta, kad jie gali dirbti ilgiau kaip 48 valandas per savaitę. Protestuojančių medikų atstovai teigia, kad jų yra apie 5 000 ir kad apie 60 proc. jų sudaro rezidentai.

Opozicija reikalauja, kad per numatomą vyriausybės pertvarkymą iš posto būtų pašalintas sveikatos apsaugos ministras Konstanty Radziwillas (Konstantino Radzivilas).

Kai kurios gydymo įstaigos, tarp jų viena vaikų ligoninė Balstogėje, buvo priverstos atidėti nebūtinosios medicinos pagalbos procedūras arba atšaukti naktinius budėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių