Lenkijoje vyksta šalies pajėgų ir NATO karių pratybos

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai Lenkijos ir kitų NATO šalių pajėgų karių pradėjo didžiules gynybos pratybas šiaurinėje Lenkijos dalyje, neslūgstant nerimui dėl regiono saugumo po Rusijos ir Baltarusijos bendrų karinių manevrų aktyviosios dalies pabaigos.

Tūkstančiai Lenkijos ir kitų NATO šalių pajėgų karių pradėjo didžiules gynybos pratybas šiaurinėje Lenkijos dalyje, neslūgstant nerimui dėl regiono saugumo po Rusijos ir Baltarusijos bendrų karinių manevrų aktyviosios dalies pabaigos.

Iš viso pratybose „Dragon 17“, kurios vyks iki rugsėjo 29 dienos keliuose kariniuose mokomuosiuose kompleksuose, dalyvaus 17 tūkst. karių ir 3 500 karinės technikos vienetų.

Pirmą kartą šiuose kas dvejus metus vykstančiuose kariniuose mokymuose dalyvaus naujosios lenkų Teritorijos gynybos pajėgos – apmokyti savanoriai – bei šioje šalyje dislokuoti NATO daliniai, padedantys stiprinti rytinį Aljanso sparną. Jose taip pat bus išbandytas kibernetinis saugumas.

Ketvirtadienį į šias didžiausias Lenkijos rengiamas pratybas turėtų atvykti šalies gynybos viceministras Michalas Dworczykas (Michalas Dvorčykas). Jis sakė, kad lenkų kariai kartu su NATO šalių bei JAV dislokuotomis pajėgomis treniruosis vykdyti bendras gynybines operacijas, reaguojant į padidėjusį Rusijos karinį aktyvumą regione.

„Pagal pratybų scenarijų, kariai reaguos į bandymą perimti ginčytinos teritorijos kontrolę hibridinėmis priemonėmis“, – sakė M.Dworczykas, pabrėždamas, kad tokį scenarijų inspiravo Rusijos įvykdyta Krymo pusiasalio aneksija 2014 metais.

Nors „Dragon 17“ yra nacionalinės pratybos, bet dalyvauti jose buvo pakviesta karių iš NATO ir kitų šalių partnerių: JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Slovakijos, Bulgarijos, Rumunijos, Lietuvos, Latvijos, Gruzijos, Ukrainos.

Pasak M.Dworczyko, saugumo ekspertai Lenkijoje ir visame regione nerimauja, kad Rusija gali palikti dalį savo pajėgų Baltarusijoje po trečiadienį pasibaigusių pratybų „Zapad 17“.

NATO narės, tarp jų Baltijos valstybės ir Lenkija, tvirtina, kad Rusijos ir Baltarusijos karinėse pratybose dalyvavusių karių skaičius viršijo deklaruotus 12 tūkst. 700. Jos taip pat abejoja tokio didelio masto Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų tikslais.


Šiame straipsnyje: LenkijaNATOkarių pratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SSD

SSD portretas
Lenkijos pajėgos yra NATO pajėgų sudėtinė dalis, beje kaip ir Lietuvos. Mūsų kariai yra NATO kariai. Žurnalistai yra nemokšos ir klaidina visuomenę.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai lenkija puola ar dar ne?

Panašu kad

Panašu kad portretas
Lenkai treniruojasi okupuoti Lietuvą. Kur didieji triedaliai pigios beretininkų prapogandos ruporiai. Rusijos mokymai baigėsi trizniai nustojo "dvokti".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių